STAMBOOM
ZOEKEN
Zoek in de stamboom:

Voornaam:


Achternaam:


Geboortejaar:
Geboorteplaats:
Deze stamboom bevat de gegevens van

Margaretha Janke Vogelzang

(dv Harry Vogelzang van Noordwijk (vader Vogelzang, moeder Fonck) en Johanna Postma van Kornhorn (vader Postma, moeder Dijkstra))

en

Robert de With

(zv Bouwe de With van Oudebildtzijl (vader de With, moeder Wijmenga) en Isabella McArthur van Glasgow)

Voor de gegevens van de familie Vogelzang is dankbaar gebruik gemaakt van het boek "Vogelzangs uit Noordenveld en Westerkwartier" (1991), geschreven door Jan Geert Vogelzang uit Balk en Jan Vogelzang uit Leeuwarden.  

De naam "Vogelzang" wordt voor het eerst gemeld in 1742, als Harm en Geert Jans vermeld worden als meyers (huurders) van de boerderij Voogelsanck in het buurtschap De Zulthe in Roden.

Voor de gegevens van de familie Fonck heb ik dankbaar gebruik gemaakt van het boek "Genealogie Familie Fonck", (1988), geschreven door dhr. Geert Fonck uit Middelstum (met behulp van dhr. Jan Geert Vogelzang uit Balk en dhr. Jan Fonk Hzn uit Emmen). In deze stamboom komt zowel de naam Fonck als Fonk voor: deze verwarring is ontstaan door een slordigheidje bij de geboorte-inschrijving van de kinderen van Geert Adrianus Fonck en Aaltje Jans Smit (1855-1871).

De naam "Postma" stamt uit het jaar 1811, aangenomen door Wierd. Wierd is geboren na het overlijden van zijn vader. Postma komt van Postum: iets ontvangen na overlijden.

De herkomst van de naam de With is tot nu toe niet te traceren, aangezien de registers van familienamen van Het Bildt verloren gegaan zijn. De eerste vermelding vinden we bij Hendrik Fokkes die deze naam tussen 1827 en 1831 toevoegt.

Elke aanvulling en suggestie is welkom!

 Er zijn 3.006 personen gevonden. U ziet pagina 1 van 41.volgende pagina » 
--ONESTAT SCRIPTCODE START-->