GASTENBOEKUw gastenboek is 54 keer getekend. U ziet pagina 3 van 6.pagina  1  2  3  4  5  6 
  marianne meester - uit alphen aan den rijn 17-11-2007
Aize Igrams de Roos was mijn over-overgrootvader .
Zijn zoon Ygram de Roos verdronk op 35 jarige leeftijd en was getrouwd met Roelofje Westerbeek , zij hadden samen 3 kinderen waaronder Aize de Roos , mijn Opa . Geboren 1878 te Gorredijk . Roelofje Westerbeek hertrouwde met de broer van Ygram de Roos , Wouter de Roos en samen kregen zij nog een zoon Jan en een dochter Jantsje .Hoe zijn wij met elkaar door het verleden verbonden ? Ik kreeg uw site bij het intikken van de naam Aize Igrams de Roos . Met beste groeten , Marianne Meester

  07-03-2007
Beste Riet

Dat familieonderzoek is een beetje verslavend.
Een deel van mijn Duitse gegevens komt van collega onderzoekers, zoals Jan Feringa: (wij hebben veel gezamenlijke voorouders) en Berndt Jansen uit Münster: hij heeft veel oude gegevens, en hij heeft deze ook ondergebracht bij Rootsweb:

Verder heb ik zelf veel onderzoek gedaan in Duitsland en wel bij de Familienforschungsstelle in Meppen, een dependance van het bisschoppelijk archief in Osnabrück, maar wat gemakkelijker te bereiken.

Joannes Sibum die naar Groningen ging is niet een directe voorvader van mij, ik stam af van een neef van hem, ook een Joannes, en de zoon van die neef ging weer wel naar Nederland. De reden zal ongetwijfeld "economisch" geweest zijn, oftewel vanwege het werk. In de familie zaten, in die tijd, veel timmerlieden. Haren was in die tijd bekend om de scheepsbouw, en schepen waren in die tijd van hout. Bekend is bijvoorbeeld de "Harener Pünte", een binnenvaartschip dat in Haren werd gebouwd. De Joannes Sibum die naar Groningen ging was o.a. timmerman in een artilleriecompagnie. Er was trouwens best wel een druk verkeer tussen Groningen en het Emsland, veel mensen trokken vanuit het Emsland naar Groningen. Ook trokken veel mensen vanuit het Emsland naar Amsterdam, waarschijnlijk ook vanwege het werk in de scheepsbouw. Zo komen bijvoorbeeld de voorouders van de acteur Ton Lensink (Tita-tovenaar) ook uit Haren. Ook ging men wel op familiebezoek vanuit Groningen naar Haren, zo ben ik een Groningse Sibum tegengekomen als doopgetuige in Haren

Ik ben een oude "buurjongen" van je, want ik kom uit Erica. Ik woon echter al meer dan 25 jaar in Zoetermeer, ook om "economische" redenen. Met enige regelmaat kom ik nog wel in Erica, want mijn ouders wonen daar nog.

De Sibons in Schoonebeek stammen van de Joannes Sibum af, die naar Groningen ging. In Groningen werd de Duitse naam Sibum "vernederlandst" naar Sibon. Dat gebeurde ook met een Sibum die vanuit Haren naar de gemeente Odoorn trok. Toen mijn voorouder naar Nederland ging, en dat was naar Slagharen, werd de naam Sibum "vernederlandst" naar Sijbom.

Ik vind het prima wanneer je mijn mailtje in je gastenboek zet, en ga je gang op mijn site. Let wel, her en der staat een opmerking "relatie met de aangegeven vader (en/of moeder) niet zeker". In dat geval weet ik niet zeker of een kind wel bij die ouders hoort. Het is dan een vermoeden, maar meestal wel beredeneerd. Dat zijn dan echter zaken die ik ooit nog eens moet uitzoeken. Mocht je dus dergelijke vraagtekens weg kunnen werken met aanvulling/correcties, dan heel graag.


--
Hartelijke groeten

Johannes Sijbom

  joke - uit wageningen 23-02-2007
Hoi Riet
Ik heb al een tijdje niet gekeken, maar het ziet er gezellig uit. lekker uitgebreid. Wij zullen zeker op deze site stemmen.

groetjes Evert en Joke

  Cora Essing - uit Moordrecht 27-01-2007
Een berichtje voor Riet Bergmeester. Ik ben de echtgenote van Bert Essing en kreeg via een collega een tip over jullie website. Mijn schoonmoeder (Co Essing-Visser) zou graag het adres ontvangen van Riet. Zou je dit willen mailen? Alvast bedankt, Cora Essing-Boele

  jan van der werff - uit eindhoven 21-11-2006
hallo linda in canada.heb even in een stukje van de stamboom gekeken.dus jij bent verre familie van ons.heb helaas de hele stamboom hier niet.toch leuk dat je reageerd en een vraag hoelang woon je al in canada.mijn maiadres is j.vandewerff@chello.nl

groetjes uit eindhoven nederland

  gea assen - uit schoonebeek 16-11-2006
Hoi Rietje, Ik heb een neef van pa benaderd, en hij had al een stamboom van zijn ouders, dus kon ik daar mee verder. Nu alleen nog een broer en een zus van pa ottens benaderen en dan kan ik ook weer verder. Margriet lijkt het ook leuk om hier aan te werken, dus misschien gaan we met zijn 2-en alles uitzoeken.
We zien elkaar, groetjes Gea

  jan van der werff - uit eindhoven 31-10-2006
hallo
ik ben geboren in beetsterzwaag en woon al meer als 30 jaar in eindhoven.dit is een mooie site met veel foto's.ga zo door.en voor kees van der werff ik heb de stamboom van de familie als je die wil hebben mail me dan even

groetjes jan

  kees van der werff - uit Beetsterzwaag 22-09-2006
Hallo,
Ik behoor tot deze van der werff-stamboom. Erg Leuk. Mijn oudoom (Ate van der Werff)heeft veel onderzoek gedaan naar deze stamboom.
groeten,
kees
Ik zou het leuk vinden om iets van de maker van deze stamboomversie te horen.

  Bas van der Blom - uit Breukelen 05-09-2006
Ik ben met een kleindochter van Tjibbele Ates van der Werff getrouwd. Hij stichtte 125 jaar geleden een scheepswerf in Warga. A.s. zaterdag 9 september is daar een groot feest.
De oudst bij mij bekende van der Werff is Haike Pieters, hij overleed in 1735.
Als je geinteresseerd bent in de scheepswerf van Tjibbele Ates zie dan www.twafamkes.nl
Mijn complimenten voor de leuke site.

  Linda van der Zon - uit Canada 18-08-2006
Ik ben familie van Haikes Pieter van der Werff.
EEn kleindochter. Leuk om deze web-site te bekijken.

Bedankt
Linda van der Zon

Hallo Linda.
Ik heb geen email-adres van je, dus ik doe het even zo,in de hoop dat je dit leest en reageert.
Heel leuk dat je een berichtje in het gastenboek hebt gezet en de web-site met plezier hebt bekeken. Ik ben nu echter wel erg nieuwsgierig of je bent geemigreerd naar Canada, en zo ja, wanneer is dat geweest en zijn er meerdere familieleden in canada... Mag ik jou in de stamboom zetten en krijg ik dan je geboortedatum en -plaats? Mijn emailadres is hj.bergmeester@chello.nl
bedankt voor je reactie. groetjes, riet.

 « vorige pagina   volgende pagina » 

Teken het gastenboek