GASTENBOEKUw gastenboek is 47 keer getekend. U ziet pagina 2 van 5.pagina  1  2  3  4  5 
  Jan Voskamp - uit Eersel 17-01-2010
Beste Jan, inmiddels kan ik weer direct in het gastenboek reageren. Heb je Van Boerenland tot Stadsrand inmiddels ontvangen en heb je er wat aan. In ieder geval hartelijke groet van uit Utrecht. Helmoed Boom

Beste Helmoed Boom,
Met interesse uw web-pagina\'s over de familie Boom bekeken. In het gastenboek staat een vraag van Sandra Spies-Voskamp geplaatst op 02-01-2008. Zij zegt af te stammen van de Boom tak die zich ca 1800 \"van den Voskamp\" is gaan noemen en vraagt of er verband is tussen uw Boom tak en de hare.
Ik ben van dezelfde Boom tak als Sandra Voskamp. Mijn oudst gevonden voorvader is Willem Boom (geb ca 1645) of evt. Jan Willemsen Boom.
Jan woonde in ieder geval in 1713 op \"de Voscamp\" of \'t Voskamp, vermoedelijk een kleine boerderij gelegen op de Bolkshoek.

Een aantal oude boerderijnamen van de Bolkshoek zijn \"Windhuis\", \"Genthuis\", \"\'t Voskamp\". Buurtschappen heten \"Hambrugge\", \"Kolleveld\", \"Tusveld\". Heel veel van de Boom\'s uit uw namenlijst hebben een associatie met deze namen. Sommige Boom\'s zijn zich Hambrugge of Kolleveld gaan noemen. Zo zijn de Boom\'s van \'t Voscamp zich van den Voskamp en rond 1800 gewoon Voskamp gaan noemen.
Het lijkt mij dat er zeer nauwe familiebanden tussen al deze Boom\'s hebben bestaan. De grootste verwantschap ligt rond 1650 tot 1700, maar dat is ook de oudste periode waarover schaarse gegevens te vinden zijn. Ik vrees dat er nooit meer nadere informatie te vinden is.

Ik heb niet zo zeer een vraag maar zou graag uw inzicht horen over de verwantschap van de Boom\'s op de Bolkshoek, Tusveld.
vriendelijke groeten
Jan Voskamp

  Annelies - uit Amsterdam 16-12-2009
Wie is de kerstboom?

  cory kemp - uit Tienhoven 16-11-2009
Beste Helmoed,

Mooie site!

Grt. Corry

  H. Nuij-Klifman - uit Enschede 24-05-2009
Beste heer Boom,
Wat een mooie website. En wat leuk om het bedrijf van mijn opa en zijn compagnons op uw website terug te vinden: \\"Klifman, Smit en Boom\\".

Met vriendelijke groet,

H. Nuij-Klifman

Beste mevrouw Nuij,
bedankt voor de complimenten. Zoals u mogelijk al eerder in het gastenboek heeft gezien is er ook een reactie geweest van iemand die in een door Klfiman, Smit & Boom gebouwde woning woont.
Hartelijke groet, Helmoed Boom

  thaysha - uit lelystad 10-04-2009
das grapig me moeder heet ilona boom me opa heet zeegert boom en me overgroot oma heet oma boom

tja, er zijn wel heel wat Boompjes he? Bedankt voor je reactie Helmoed Boom

  Marjolein - uit Arnhem 09-04-2009
Ik stam ook af van de "Bomen", maar dan uit de omgeving van Kortenhoef. Helaas kom ik op dit moment niet verder met zoeken!

Misschien moet ik eens contact opnemen met de heer Cees Boom, die hier al eerder een stukje heeft geschreven in het gastenboek.

Erg leuk om te lezen allemaal!

Met vriendelijke groet,
Marjolein

  G.Mollenhorst - uit Enschede 10-03-2009
Gaarne zou ik informatie willen hebben van de nakomelingen van de Fam. met de moeder Mollenhorst.

Beste meneer of mevrouw Mollenhorst,

Helaas kan ik u niet helpen. Mijn site gaat uitsluitend over de familie Boom.
Succes en vriendelijke groet, Helmoed Boom

  Eric van Dongen - uit Spijkenisse 05-02-2009
Beste hr. Boom,
Ik ben op jullie website terechtgekomen na het googelen van de naam \\"Boom\\" aangezien n van mijn voorouders Elsjen Boom (1750-1818) heette en getrouwd was met Hendrik Jan Hinnen. Deze Hendrik Jan Hinnen is een broer van de op jullie website genoemde Gerrit Hinnen die getrouwd was met Zije Hambrugge ( of zoals vermeld staat op een trouwacte van hun zoon Egbert Hinnen op 17-08-1812, Almelo: Seiltjen Hambrugge). Kan het soms zijn dat deze Elsjen Boom ook gerelateerd is aan jullie fam. Boom? Als ouders van Elsjen hebben wij Hermannus Boom & Hendrika Velten..
Reden voor mij om deze familietak te onderzoeken is dat mijn moeder een \\"Hinnen\\"is...
Ik moet tevens mijn complimenten maken met deze geweldige website! Door jullie ben ik er dus achter gekomen waar de familienaam Hinnen vandan komt! En nog geweldiger... zelfs een foto van de boerderij het \\"Hinnenhuis\\"!
Met vriendelijke groeten,

Eric van Dongen

Beste Eric, bedankt voor je reactie. Of Elsjen Boom ook tot "mijn" Boom familie hoort weet ik (nog) niet. In ieder geval ligt de link dan al een hele tijd geleden (eerste helft 1700 of eerder). Het uitzoeken van alle Booms in Almelo is een enorme klus. Bedankt verder voor je complimenten (overigens heb ik de site, met veel hulp van allerlei personen) wel helemaal zelf opgezet . Er zijn dus geen "jullie". Groet, Helmoed Boom

  David Boom - uit Wageningen 05-02-2009
Dit is zeker leuk om te aanschouwen. Dat er nog vele foto\\\'s bij mogen komen.

Groeten,

David Boom

Hoi David, (ik neem aan de David Boom met Hans als vader ?). Leuk dat je reageert. Zou het zelf ook leuk vinden als er foto's bij komen. Mocht je zelf nog wat leuks hebben liggen, dan zijn ze altijd welkom (op de pagina contact staat mijn mailadres).

Hartelijke groet, Helmoed

  Gerrit Boom - uit Zutphen 01-02-2009
Beste Helmoed,

Leuk om mijn eigen stamboom op het internet tegen te komen. Blijkbaar zijn wij heeel verre familie, al moeten je daarvoor dan wel helemaal terug naar de 17e eeuw.
Mijn vader is Hermannus Boom. In de stamboom is er blijkbaar een typefout geslopen in de naam van mijn moeder, want haar naam is Johanna Hendriana Vrielink (en dus niet Hendriena).
Mocht je nog verdere informatie over deze tak van de stamboom willen hebben, dan vraag maar.

Groeten van je verre, verre achterneef,
Gerrit Boom

Beste Gerrit, leuk van wr een Gerrit Boom te horen. Een naam die meer dan eens voorkwam en voorkomt binnen de Booms met Almelose achtergrond. De typefout heb ik aangepast. Natuurlijk ben ik altijd geinteresseerd in meer informatie. Ik heb op dit moment nog wat fotomateriaal liggen van andere Booms. Omdat ik op dit moment wat pc problemen heb, kan ik dat even niet inscannen, maar zodrag het over is komt ook dat. Ook van deze kant hartelijke groet, Helmoed Boom
 « vorige pagina   volgende pagina » 

Teken het gastenboek