GASTENBOEKUw gastenboek is 41 keer getekend. U ziet pagina 1 van 5.pagina  1  2  3  4  5 
  Cecile - uit Wemeldinge 10-02-2020
Hallo allemaal. Ik ga proberen jullie enthousiast te maken met mijn vondst in het RAB:
Het betreft stamoudste Adrianus.
In 1728 sterft ene Martinus van der Velpen (x Barbara de Laet, dan ook reeds overleden.) Er blijft een weeskind achter, Anna Barbara. Zij wordt ondergebracht bij haar oom in Zwijndrecht (akte te vinden op mijn geneanetpagina). Er woont maar 1 van der Velpen in Zwijndrecht. Voila! Er is bekend wie de ouders van Martinus zijn, n.l. Henricus van der Velpen en Anna van Tongerloo.
We zijn dus alweer een generatie verder terug.
Groet, Cecile van Jef, van Roos van Jef.

  Cecile Steijns - uit Wemeldinge 05-06-2018
Hallo allen,
Leuk om de familiehistorie te leren kennen. Ik ben een kleindochter van Roos Steijns-van der Velpen. Ik zou heel graag een inlogmogelijkheid willen om alle documentatie eens door te spitten. Als dat kan alvast mijn heel hartelijke dank! :)

  Frans pieters - uit Akkrum Friesland 06-04-2016
Beste familie van der Velpen,
Mijn naam is Frans Pieters en ik woonde in hetzelfde blok als de van der Velpens. Ik ben vaak binnen geweest bij deze familie in de Bernard Loderstrat. Wij woonde op no. 38 precies op de andere hoek.
Ik was bevriend met Giel van der Velpen en ook samen weer met Henk Smit (van Bakkerij Smit )we speelde dan beneden in een van die kamers. Later werkte Giel als slager bij Slagerij Klinkhamer op de Burg. De Vlugtlaan.
Ik kan me zijn zus Corrie nog goed voor de geest halen, ik vond dat een erg aardig meisje. Met veel kinderen speelden we dan tussen de stapels hout die achter het huis lagen en bouwden wij hutten. Al dat hout werd gebruikt voor het toen in aanbouw zijnde Hotel Slotania.
Zondagsmiddags was niet zo geschikt om op bezoek te komen, dan luisterde Pa van der Velpen naar de Opera en moest iedereen zijn mond houden. Mevr van der Velpen was een lieve gastvrije vrouw die altijd wel een koekje of iets dergelijks aan ons gaf. Ik herinner me dat ik er ook wel eens een kop soep kreeg. Het was een groot gezin net als wij, de hoekhuizen waren daar speciaal extra groot voor gemaakt.
We liepen vaak gezamelijk naar de R.K. Catharina kerk op zondag., overslaan was er ( toen) nog niet bij.
Zo een of twee keer per jaar kwam mevr. Van der Velpen bij mijn moeder op " de koffie" dan werd er gepraat over het wel en wee van hun grote gezinnen. Tja het was wel een sobere periode uit mijn leven en onze ouders hadden het niet makkelijk, realiseer je je later pas. Niettemin was het een prachtige tijd daar in die Bernard Loderstraat en ik denk er nog steeds met plezier aan terug....

  roos voermans-steijns - uit hulst 10-01-2016

Hallo v.d.Velpens, lang niets meer gehoord. Heb 23 rijmbladen in mijn bezit gekregen van mijn oom Ko.
Gaan over de A.damse jeugd van Roos (mijn moeder )-Piet-Ko-Anna-Lies v.d. Velpen.Oom ko heeft die in 1966 naar mijn moeder gestuurd. Kennen jullie deze rijmen? Mag ik wat van jullie horen?

Met groeten, Roos Voermans- Steijns.

  Anna Mol - uit Kingston Ont Canada 18-07-2015
Mijn moeder Lisa van der Velpen was de jongste dochter van Josphus van der Velpen en Maria Louse van Belle Ik zelf heeft nooit mijn grootouders gekent . Opoe dat was vroeger de naam van grootmoeder was al overleden voor dat ik geboren was. Ik was twee jaar oud toen Opa overleden was en ik ben van 1933.
Mijn moeder vertelde mij wel na dat Opoe was overleden is Opa bij tante Anna en Oom Bart Blije in gaan wonen Mijn moeder had een foto dat Opa in de tuin stond van tante Anna en dat was op de Kamperfoelie weg Amsterdam Noord.Also ik heb een foto van de kleuter klas waar Frans van Oom Piet ook op staat de school stond toen der tijd op de Grote Witte burger straatTot wederhoren Annie Mol-Baltus.

  Annie Mol- Baltus - uit Kingston ont Canada 22-06-2015
Dit is ongelooflijk. Mijn moeders meisjes naam was Lisa Anna van der Velpen de jongste dochter van Josephus Velpen en Maria Louise van Belle mijn moeder was getrouwd met Willem Baltus 19-1-1922.er waren zeven kinderen uit dit huwelijk.
Wim29-12-1922vermist verklaard gedurende de Oorlog1940-45.
Wies (LouisaMaria) Sjef(Josephus) Jan (Gijsbertus) Annie(AnnaCornelia ) Corrie(Cornelia Maria) Roos (Rosalia Maria)
Wies en Sjef zijn overleden De meeste namen zijn van de Familie van der Velpen. Mijn naam is Annie en ik ben met Jaap Mol getrouwd in 1951 Wij wonen in Canada sinds 1952.Hopende meer te horen over de familie Groetjes Annie Mol- Baltus.

  Frank van der Velpen - uit Landsmeer 29-03-2013
De wereld is klein.
Vanmorgen ging ik naar de begraafplaats om een urnenplaats uit te zoeken voor mijn moeder. De man aldaar merkte op dat hij ooit getrouwd was geweest met een van der Velpen. Dan moet het haast zeker familie zijn, merkte ik op. Hij zei: ze hebben ook een wapen. "Een wapen met vogels zonder snavels?" was mijn vraag. De man kende het wapen niet dus ging hij bellen. Uiteindelijk kreeg hij Daniella van der Velpen aan de lijn. "Ja een wapen met vogels zonder snavels" merkte zij op en haar vader heet Marius (Marc).
"Raak" was mijn reactie en ik keek later in de stamboom bij Marius, zoon van KO. En Ko is de broer van Piet, mijn opa. Ja, de wereld is klein en het kriebelt bij mij om Daniella op te bellen.

  van der velpen rosita - uit st-amandsberg-gent-belgie 24-03-2013
hallo aan de familie van der velpen!!!!

ik woon in belgie en ik zit op facebook bij frank van der velpen,inderdaad heb altijd gehoord van mijn overleden vader julien van der velpen dat er gezocht is naar onze stamboom en het zoeken is gestopt in de periodes van de ridders,spijtig er staat niks op papier. in belgie is er een site:search.arch.be een rijksarchief.als iemand er kan mee werken om verder te zoeken maak er maar gebruik van.ook heb ik een tante olivia van der velpen die het zelfde zegt.
vele groetjes uit belgie van rosita xxx

  Frank van der Velpen - uit Landsmeer 01-01-2012
Hallo familie-genoten.
Laat ik beginnen met U allen een gezond 2012 toe te wensen. Het doet me deugd dat er weer iemand fanatiek de stamboom in geklommen is.
Er wordt vooral gekeken in Beveren begrijp ik en niet in Zwijndrecht. Ik begin nu ook nieuwsgierig te worden hoe dat stamboomonderzoek werkt.

  Jo van der Velpen - uit Roosendaal 06-07-2011
Beste Familie!
Ik heb weer wat nieuws te melden. Ik ben in juni in het Belgische Schaffen geweest en heb de stamboom Vander Velpen gezien. Helaas is er geen verwantschap met onze stamboom. Althans nog niet te vinden. Eveneens ben ik in juni in het Rijksarchief te Beveren (B) geweest en heb de alleroude Adriaan van der VULPEN gevonden. Ik heb foto's gemaakt van de register mutaties en zijn overlijdens mutatie van 1744! Deze foto's kun je zien in de stamboom van der Velpen te vinden op Myheritage op internet en dan zoeken op van der Velpen. Daar heb ik alle familieleden ingevoerd. Daar heb ik ook matches uitgevoerd met circa 1500 stambomen maar niet de alleroudste van der Velpen gevonden. In juli ga ik weer terug naar het Rijksarchief in Beveren om de geboortedatum te achterhalen. Ik hoop dat ik dan weer wat kan melden. Groeten van Jo van der Velpen

 volgende pagina » 

Teken het gastenboek