GASTENBOEKUw gastenboek is 47 keer getekend. U ziet pagina 4 van 5.pagina  1  2  3  4  5 
  Maud Boom - uit Enschede 26-03-2008
Hoi Helmoed,
Natuurlijk had ik al eerder gekeken, maar vandaag vanuit de insteek \\"Anna Boom\\".(het boek)
Heeft ze die naam van jouw site gepikt?????(haha)
Hij komt wel erg vaak voor hier......
Anna had zelf het boek ook al hoorde ik afgelopen maandag bij het paasvuur.
Kom gauw eens langs.
Groeten, Maud

Hallo Maud,
helaas is die Anna geen familie van ons maar stamt ze denk ik uit een vooraanstaand Amsterdams geslacht (heeft vroeger onder meer burgermeesters opgeleverd.). Was trouwens een boek dat ik zo uit had !!!!. Mail of stuur je me nog een keer een betere foto van je moeder en een foto van jullie huis. Dan kan ik die invoegen (heb je trouwens de pagina woonplekken al bekeken ?
Groet uit Utrecht, Helmoed

  Ineke Assink - uit Utrecht 05-03-2008
Ha Helmoed,
wat leuk om zo jouw familie tot in detail te leren kennen. Ik had op school een hekel aan geschiedenis, maar zo vind ik het leuk! Je hebt van allerlei, en dat ik de foco's van de oorspronkelijke documenten kan zien vind ik helemaal geweldig.
(Ik had al eens eerder op deze site gekeken, maar had toen moeite met lezen door de achtergrond; nu gaat het prima). Tot kijk, Ineke

  Frederiek van Nieuwenhuijsen - uit Tiel 12-02-2008
Ha die Helmoed!

Eindelijk had ik tijd om de \\\'boomwebsite\\\' te bekijken. Wat veel informatie! Leuk hoor!
Wel confronterend trouwens, al die graven van directe familieleden.

Succes verder! Groetjes, Frederiek

Hoi Frederiek,

leuk dat je hier reageert.Tja, het is aardig wat materiaal en ik heb nog meer liggen. Daarnaast ben ik nu met een klein projectje bezig om de "woonplekken" zo compleet mogelijk te krijgen. Maar ja, dat kost allemaal tijd natuurlijk.

Voor wat betreft je opmerking over die graven.Aan de ene kant heb je natuurlijk gelijk, maar je kunt er ook vanuit gaan dat dat nu eenmael de loop van de geschiedenis is. Daarbij is het, net zoals het enorme aantal foto's dat er van Bomen uit het verleden is, ook apart dat er nog zoveel graven zijn. Dat heeft er mee te maken dat er in Almelo in het verleden niet veel werd geruimd.

Hoop jullie weer eens te zien in Tiel of Utrecht,
hartelijke groet van Helmoed

  Alie Wennink-Wooldrik - uit Oldenzaal 10-02-2008
Beste Helmoed,

Een fantastische website en zoveel foto\\\'s en andere interessante documenten. Toevallig heb ik heel goed Gerrit Boom en zijn vrouw uit Enschede gekend. Want ik heb ook in Boekelo gewerkt.
Toch een kleine opmerking: je hebt foto\\\'s van enkele begraafplaatsen. Daarbij staan niet de naam van de begraafplaats en de plaats vermeld en dat zou het nog iets completer maken.

Dag Ali. Leuk dat je mijn "oom Gerrit en tante Mini" goed hebt gekend. Dat geldt ook voor mij want als "jongste neefje" heb ik daar regelmatig gelogeerd !.
Voor wat betreft de foto's bij begraven. Staat natuurljk wel in de tekst maar het is een goed idee om, daar waar het niet om het Groenendael in Almelo gaat (waar de grote meerderheid van de foto's is gemaakt) een onderschrift toe te voegen. Ga ik dus doen.

hartelijke groet, Helmoed Boom
Maar ook ik heb op jou gestemd, want het was echt geen \\"ronselarij\\".
Groeten Alie Wennink

  Frans J.M. Agterbosch - uit Hengelo Ov. 09-02-2008
Beste Helmoed,

Prima website. Erg veel informatie. Ik ga stemmen.

Gtoet, Frans Agterbosch

Hoi Frans,
bedankt voor het compliment. En dat van de voormalig voorzitter van de NGV afdeling Twente !. Voor mij is genealogie pas leuk als je de "namen en jaartallen"voorbij bent en een beeld van je voorouders krijgt door de extra informatie.

Hartelijke groet, Helmoed

  Jasn Boom - uit Hoogvliet (rt) 18-01-2008
hele mooie site ik ben ook een Boom ik heb het een en ander uitgeplozen Mijn vader Rokus Boom geboren 28 April 1908 te Rotterdam.overleden op 20 juli 1943 te Rotterdam.de vader van Rokus was Jan Boom Geboren 22 October 1876 wijk B3-56 te Capelle a/d IJsel overleden 29 april 1953 te Rotterdam.Zijn vader was Willem Boom geboren 27 september 1849 te Groot-Ammers overleden 28november 1919 te Roptterdam zijn vader was Jan Boom geboren 30 maart 1828 Groot-Ammers is overleden op 28januari 1905 Streefkerk zijn vader was Willem Boom geboren op 9 februari 1799 te Giesen-Nieuwkerk buitendams overleden op 11 februari 1850 te Groot-Ammers zijn vader was Jacob Ariensz Boom geboren op 18 september 1775 te Goudriaan overleden op 10 februari 1810 te Nieuwerkerk-nederslingenland. zijn vader was, Arij Jacobsz Boom geboren of gedoopt 4 maart 1725 te Noordeloos Overleden op 3 juli 1800 te Goudriaan. zijn vader was, Jacobs Egbertsz Boom geboren op ....... 1700. gehuwd op 9 maart 1724 te noordeloos overleden? zijn vader was Egbert Boom tot zover ben ik gekomen ook met de Huwelijken aantal kinderen Misschien is er een aan knopings punt te vinden bij Julli stamboom gegevens ik hoor wel als je er wat aan heb. verder heel veel groetjes...

Jan Boom

Hallo Jan,
bedankt voor het compliment.
Leuk dat ook "andere Bomen" me weten te vinden.Ik zelf denk niet dat er een relatie tussen jouw voorouders en de mijne zit. De namen die je veel noemt , Willem,Jacob, Arien, Egbert etc. komen bij mijn voorouders eigenlijk niet voor. (mijn opa heette weliswaar Jan Hendrik Willem, maar die was genoemd naar zijn beide grootvaders Jan Hendrik Boom en Jan Willem Wevers). Ook kijkend naar het feit dat jij een voorouder hebt die al in 1700 in het westen werd geboren en mijn voorouders volgens mij allemaal simpele landbouwers in Almelo waren doet mij niet direct vermoeden dat er voor die tijd één is geweest die de stoute schoenen heeft aangetrokken. Maar wie weet ontdekken we nog eens wat.
Met hartelijke groet, Helmoed Boom

  Ellen van Heek - uit Almelo 11-01-2008
Dag Helmoed,
U heeft een leuke, informatieve site. Na navraag bij Kadaster voor het bouwjaar van mijn huis, bleek dat dit gebouwd is door de firma Smit,Klifman en Boom in 1923. Vandaar dat ik op uw site terecht kwam.
Groeten Ellen

Hallo Ellen,
bedankt voor je reactie. Ik ben nog van plan om ooit een stukje (onder het kopje werk) over smit, klifman en boom te maken. Moet daarvoor nog een keer naar de kleinzoon van Jan Hendrik Boom (geb. 1882). Is jouw huis een "enkelstuk"of deel van een groter complex ? En waar ligt het iun Almelo? Ben benieuwd. Als je die info niet in het gastenboek wil,kun je me ook direct mailen op helmoed.boom(nospamditweghalen)@orange.nl
Hartelijke groet, Helmoed Boom

  John Grobben - uit Capelle aan den IJssel 08-01-2008
Beste meneer Boom,
Ik ben bezig aan de kwartierstaat van mijn kinderen en kwam via Klaas Beem getrouwd met Gerritdina Boom toevallig op uw interessante website uit. Mijn familie komt duidelijk uit Almelo en zou zijn oorsprong kunnen hebben uit een boerderij met de naam Grobbenhuis. Bent u die wel eens op een oude kaart/document tegengekomen?
Vriendelijke groeten, John Grobben.

Beste meneer Grobben, mag ik ook u het advies geven om eens contact op te nemen met de werkgroep genealogie van het stadsmuseum Almelo.Zkij kunnen u zonder twijfel verder helpen. Ook zal er in het boek van Boerenland tot Stadsrand vast iets staan over het Grobbenhuis. Dit is echter een boek van bijna 350 bladzijden met lang niet alle boerdeerijen vermeld in de inhoudsopgave.Omdat ik ookaf en toe nog moet werken, is het mij helaas nietmogelijk dit voor u voor te lezen.
Hieronder laat ik overigens een stukje genealogie krijgen dat ik rechtsreeks van de heer Harzevort van het stadsmuseum kreeg.Het gaat om een familie Grobben.Een dochter van Dina Boom was de moeder van dit gezin.
Veel succes en met vriendelijke groet, Helmoed BoomII-b ALEIDA VOERHUIS, geboren op dinsdag 27 september 1859 te Ambt Almelo, overleden op vrijdag 14 november 1947 te Almelo, 88 jaar en 48 dagen oud, dochter van BERNARDUS MANNES VOERHUIS (I) en DIENA (BERENDINA) BOOM.
Zij is getrouwd op vrijdag 27 juni 1879 te Ambt Almelo (akte 34), op 19-jarige leeftijd met GERRIT JAN GROBBEN (18 jaar oud), landbouwer en koetsier, geboren op woensdag 20 maart 1861 te Ambt Almelo, overleden op maandag 10 juni 1918 te Almelo, 57 jaar en 82 dagen oud, zoon van JANNES GROBBEN (landbouwer en tapper) en JANNA SCHELFHORST (tapster).
Woonde aan de Sluiskade Zuidzijde te Almelo.
Uit dit huwelijk:
1 JOHAN GROBBEN, geboren in januari 1879 te Almelo, overleden op vrijdag 7 maart 1879 te Stad Alamelo, 2 maanden oud.
2 JANNES GROBBEN, machinist, geboren op vrijdag 5 januari 1883 te Almelo.
Woonde in 1908 in de Duisteredijk te Almelo, vertrok in 1917 naar Utrecht en woonde later in de Holtjesstraat te Almelo.
Hij is getrouwd op donderdag 4 juli 1907 te Almelo, op 24-jarige leeftijd met FREDERIKA MOLLENHORST (23 jaar oud), dienstbode, geboren op maandag 24 maart 1884 te Almelo, dochter van GERRIT MOLLENHORST en GEZINA REUVEKAMP.
3 BERNARDUS GROBBEN, timmerman, geboren op zondag 24 mei 1885 te Almelo, ongehuwd overleden op dinsdag 12 oktober 1909 aldaar, 24 jaar en 141 dagen oud.
4 JAN GROBBEN, geboren op zaterdag 18 september 1886 te Almelo, volgt onder III-b.
5 AALTJE GROBBEN, ZIE: Aal van 't Lendeken, geboren op maandag 27 augustus 1888 te Stad Almelo, volgt onder III-c.
6 JOHANNA ALEIDA GROBBEN, textielarbeidster, geboren op zondag 15 februari 1891 te Almelo, overleden op zaterdag 23 januari 1971 aldaar, 79 jaar en 342 dagen oud.
Zij is getrouwd op zaterdag 31 mei 1919 te Almelo, op 28-jarige leeftijd met JOHANNES FREDRIK SCHAPINK (28 jaar oud), klerk, geboren op maandag 30 maart 1891 te Almelo, overleden op zaterdag 24 juni 1950 aldaar, 59 jaar en 86 dagen oud, zoon van GERRIT JAN SCHAPINK, ook Gerardus Jacobus Schapink genaamd (wever, tuinier en landbouwer) en WILLEMINA KNOOP.
Woonde in 1923 in de Trompstraat te Almelo.
7 GERRIT JAN GROBBEN, geboren op dinsdag 13 juni 1893 te Stad Almelo (akte 132) namiddags half vier, volgt onder III-d.
8 ALEIDA GROBBEN, veerenkrulster, geboren op dinsdag 30 juli 1895 te Stad Almelo.
Zij is getrouwd op zaterdag 18 februari 1922 te Almelo (akte 23), op 26-jarige leeftijd met WILHELM HEINRICH SCHLAGHUIS (29 jaar oud), arbeider en remmer, geboren op dinsdag 14 februari 1893 te Eschendorf , zoon van EGBERT SLAGHUIS (wever en broodventer) en JOHANNA STROOT.
Vertrok in 1926 naar Heerlen.
Woonde in 1926 aan de Sluiskade Zuidzijde en vertrok in 1926 naar Heerlen.

9 JOHAN GROBBEN, boekhouder, geboren op donderdag 7 april 1898 te Almelo, overleden op zaterdag 2 juli 1977 te Hengelo , 79 jaar en 86 dagen oud.
Hij is getrouwd op zaterdag 24 maart 1923 te Almelo, op 24-jarige leeftijd met BERENDINA VOS (24 jaar oud), geboren in het jaar 1899 te Almelo, dochter van BEREND VOS en JANTJE KRONEMAN.
10 HENDRIKUS GROBBEN, smid, geboren op vrijdag 1 april 1904 te Almelo, overleden op dinsdag 5 september 1944 te Zenderen/Borne, 40 jaar en 157 dagen oud.
Hij is getrouwd op zaterdag 14 oktober 1933 te Almelo, op 29-jarige leeftijd met HERMINA ALBERTA VAN EISEN (30 jaar oud), geboren op woensdag 27 mei 1903 te Lonneker, overleden op zaterdag 16 augustus 1980 te Almelo, 77 jaar en 81 dagen oud, dochter van LEONARDUS VAN EISEN en GERRITJE BšLTERS.  Lotje Boom - uit Enschede 03-01-2008
Hoi Helmoed!
Hoe is het met je?
Ik was op zoek voor school naar mijn stamboom, ik moet hier informatie voor opzoeken om hier een les over te geven bij mij op de basisschool waar ik stage loop. Ik zocht even op google en tadaaa, daar kwam het zomaar in mijn scherm!
Wat ontzettend leuk dat je zo\\\'n mooie site hebt gemaakt! Ik ben helemaal blij dat ik nu niet meer verder hoef te zoeken! :-)

Hoi Lotje
Tja op zo'n manier kan ik de PABO ook halen !
Nee, serieus.......leuk dat je de informatie kunt gebruiken. Ik stuur je nog even een apart mailtje (hoe het technisch allemaal werkt weet ik ook niet maar als ik jouw opmerking uit het gastenboek beantwoord,komt ook jouw mailadres in beeld).

Heb je ook de foto's van de tentoonstelling gezien?

Groet,Helmoed

Groetjes Lotje

  sandra spies-voskamp - uit almere 02-01-2008
Hallo Helmoed

Een interresante site met heel veel gegevens. Helaas kan ik er zelf niet veel mee,wat ik wel hoopte. Zelf stam ik af van de Boom tak waar de naamsverandering in 1800 van Boom veranderde in van de Voskamp. Graag zou ik willen weten of we misschien dezelfde stamvader hebben? Ook ben ik geinterreseerd over de gegevens van boerderij de Voskamp.

Hallo Sandra, bedankt voor je compliment over de site. Het is maar de vraag of "jouw" en "mijn" Boomtak met elkaar verbonden zijn. Er waren meer families Boom in Almelo. Suggestie: neem eens contact op met de werkgroep genealogie van het Stadsmuseum in Almelo.Zij hebben een enorme database en kunnen je waarschijnlijk verder helpen. Ook hebben zij vast wel wat informatie over erve Voskamp. Ook in het boek "Van Boerenland tot stadsrand"van G.J.Eshuis uit 1976, Twents-Gelderse Uitgeverij W.G.Witkamp b.v. Enschede, bevat vast informatie !.
Succes en vriendelijke groet,

Helmoed

Succes met de site
Vriendelijke Groeten Sandra Spies

 « vorige pagina   volgende pagina » 

Teken het gastenboek