IN DE PERSOp deze pagina staan persberichten die over Brakenhoff gaan.... mail of stuur uw bericht via contact aan mij toe.

Zaandijk,15 oktober 2008

Bakker Jan uit Zaandijk bakt Beste Cake van Noord-Holland

Bakker Jan uit Zaandijk heeft tijdens een cakekeuring in Kasteel Radboud op woensdag 14 november jongstleden de eerste prijs gewonnen. Hij mag zichzelf daarmee een jaar lang de Beste Cakebakker van Noord-Holland noemen. De wedstrijd werd in Medemblik georganiseerd door het regiobestuur vande Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV).

In totaal namen 37 ambachtelijke bakkers aan de wedstrijddeel.

Bakker Jan was blij verrast met de eerste prijs: “Ik had dit echt totaal nietverwacht. Het is een geweldig gevoel!” De bakker behaalde met zijn cake een score van 8,33 en liet daarmee de andere deelnemers ver achter zich.

De cakes werden gekeurd door een vakjury, die vervolgens vijf cakes nomineerdenvoor de eerste prijs. Deze vijf cakes zijn geproefd en beoordeeld door een consumentenjury, die is samengesteld via een prijsvraag van RTV Noord-Holland.De consumentenjury lette op het uiterlijk en natuurlijk bovenal op de smaak van de cakes en koos de cake van Bakker Jan tot winnaar.

Al twee jaar eindigden Jan en Meriam Brakenhoff in de top vijf van de Noord-Hollandse cakekeuring. Ze zijn dan ook dolgelukkig met hun titel Beste Cakebakker van Noord-Holland 2008. “Wij gaan dit absoluut delen met onzeklanten en trakteren iedereen de eerstkomende dagen op een flinke plak cake,”aldus het bakkersechtpaar, dat persoonlijk contact met de klant sowieso heel hoog in het vaandel heeft staan. In tegenstelling tot veel van zijn collega-bakkers staat Jan Brakenhoff zelf met grote regelmaat in de winkel.“Wij gaan een leuk feestje vieren met elkaar!” 

Jan en Meriam Brakenhoff uit Zaandijk ontvangen de prijs uit handen van loco-burgemeester Loujan Zwagerman van Medemblik. 


7 februari 2005

Lintje voor de heer C.M. Brakenhoff uit Nederhorst den Berg

De heer C.M. Brakenhoff uit Nederhorst den Berg heeft op vrijdagavond 4 februari uit handen van burgemeester Bijl een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij zich 30 jaar ingezet heeft bij de vrijwillige brandweer post Nederhorst den Berg.De heer C.M. Brakenhoff (60) kreeg de versierselen opgespeld tijdens een speciaal voor hem georganiseerd afscheidsfeest in de kazerne in Nederhorst den Berg.30 jaar Naast zijn werk was de heer Brakenhoff sinds 23 december 1974 actief als vrijwilliger van de brandweer op de post Nederhorst den Berg. De laatste 20 jaar was zijn functie bevelvoerder en zijn rang brandmeester. De heer Brakenhoff staat bekend als iemand die naast de verplichte oefenavonden en het uitrukken altijd klaarstaat om ondersteuning te bieden bij de organisatie van activiteiten. Zo hielp hij mee op de jaarlijkse brandweerdag tijdens de kindervakantieweek en bij de examens voor aankomende brandweerlieden. De heer Brakenhoff was ook een sportief lid van de vrijwillige brandweer. Hij nam deel aan veel sportactiviteiten van de brandweer zoals het regionaal brandweer volleybaltoernooi en diverse hardloopwedstrijden. Sinds 2 jaar is de heer Brakenhoff in de VUT. In de daardoor verkregen extra vrije tijd heeft hij voor de brandweerpost Nederhorst den Berg een website gemaakt en houdt hij deze bij. Ook is hij wekelijks vele uren op de post te vinden waar hij onderhoudsklussen uitvoert aan het diverse materieel. AfscheidDoor het bereiken van de maximum leeftijd van 60 jaar nam de heer Brakenhoff vrijdagavond afscheid van “zijn” post. Hij vindt het jammer dat hij moet stoppen en heeft aangeven dat de vrijwillige brandweer in de toekomst een beroep op hem mag doen bij het eventueel opzetten van een jeugdbrandweer. KwalificatieHet Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert de heer Brakenhoff als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen”.