MILLAART

Deze stamboom is overgezet naar de nieuwe omgeving(Mijn Stamboom Online), waarschijnlijk kan je deze vinden op www.andredenhaan.mijnstamboomonline.nl.
Alle wijzigingen welke op deze (oude) omgeving worden gedaan zullen niet meegenomen worden naar de nieuwe omgeving.

9 mrt. 1671: Elizabeth Hendericx, de vrouw van Joris Roelantsz., schipper en burger van Dordrecht, verhuurt voor 140 gl. per jaar aan Ruben Elias, Joods koopman, een huis op de Boom, staande tussen het huis van Aelbert Hoogeveen en dat van Teunis Oudeman. (ONA Dordrecht inv. 319, f. 261)
ONA Dordrecht inv. 236, f. 27 e.v.: op 18 jan. 1675 verklaren Joris Roelantsz. Milt, stuurman, Roelant Jorissen alias Roelant Roelantsz., schipper en Hendrick en Arijen Jorissen, matrozen op het schip "d'Eendracht" of "d' Winte", ten behoeve van degene, die het zal mogen aangaan, dat zij de suiker, die zij in december 1674 in vaten te Londen hebben ingeladen en daarna naar Dordrecht hebben vervoerd, "geensints en hebben geopent vermindert ofte beschadicht".
ORA Dordrecht inv. 1625, f. 13v: op 16 febr. 1675 verkoopt Pieter Baerthoutsz. de Stercke, als erfgenaam van Aeltgen Thijsse, zijn moeder, voor 200 gl. aan Joris Roelantsz. van Milt, Londenvaarder en burger van Dordrecht, een huis in de Riedijkstraat, staande naast het huis van Johannes Ralle.
ONA Dordrecht inv. 216, f. 24: op 31 jan. 1676 verhuurt Joris Roelantsz., Londenvaarder en burger van Dordrecht, voor 136 gl. per jaar aan Johan Mosterdijck, commies ter recherche van de konvooien en licenten te Dordrecht, een huis op de Boom, staande tussen het huis van Aelbrecht van Hoogeveen en dat van Thonis Oudeman.
ORA Dordrecht inv. 1632, f. 111v: op 25 juli 1690 verkoopt Joris Roelantsz. Millaer, burger van Dordrecht, voor 1500 gl. aan Roelant Jorisz. Millaer, burger te Londen, een huis op de Boom, vanouds genaamd "den Tooren", staande tussen het huis van Theunis Oudeman en dat van de erfgenamen van Van Hoogeveen.
ORA Dordrecht inv. 1632, f. 113: op 3 aug. 1690 verkoopt Tomas Hendricxsz. Wittinger, burger van Dordrecht, voor 625 gl. aan Joris Roelantsz. Millaer, burger van Dordrecht, een huis, vanouds genaamd "het Hoeffijser", bestaande uit twee woningen en achter op de plaats drie woningen, van achteren uitkomende in het Torenstraatje, staande op de Riedijk tussen het huis van Mattijs van Cooten en dat van Herman Jansz. Spoormaker.
ORA Dordrecht inv. 800 (oud), f. 4: op 19 jan. 1697 verkoopt Joris Roelantsz., burger van Dordrecht, voor 1075 gl. aan Maas van Kaan, grutter en burger van Dordrecht, een huis op de Riedijk omtrent het Melkpoortje, staande tussen het huis van de koper en dat van de kinderen Van Botlant.
ORA Dordrecht inv. 1636, f. 167 e.v.: op 22 sept. 1698 verklaart Joris Roelantsz. Millaart, burger van Dordrecht, schuldig te zijn aan Johannes Marchijael, burger van Dordrecht, een somma van 1200 gl., verbindende een huis omtrent het Nieuwpoortje, genaamd "de Drie Zijldragers", staande tussen het huis van Jacob van Botland en dat van Gijsbert van Leusden.
ORA Dordrecht inv. 1648, f. 7v: op 8 febr. 1718 verkopen Albertus van Nievelt, notaris te Dordrecht, als procuratie hebbende van Roelant Roelantsz. Millaert, schipper op Londen en burger van Dordrecht, als executeur-testamentair van zijn vader kapitein Joris Roelantsz. Millaert, alsmede Willem de Bruin, zoon van Neeltje Millaert, Jacobus Roelantsz. Millaert, zoon van Arie Millaert, Jacobus van der Hoeve, als man van Jannegje Schot, dochter van Elisabeth Millaert, Elisabet de Wit, dochter van Margrita Millaert, en Roelant Roelantsz. Millaert tevens vervangende de twee zoons van wijlen Margrita de Wit, Jan en Emanuel de Wit, samen kinderen, kindskinderen en erfgenamen in de nalatenschap van Joris Roelantsz. Millaert en diens vrouw Elisabet Hendrix, voor 350 gl. aan Steven Dusjon, burger en inwoner van Dordrecht, een huis in de Voorstraat omtrent de Riedijk, bestaande van voren uit twee aparte woninkjes, hebbende van achteren, uitkomende in het Pompstraatje, nog zes aparte woninkjes, staande tussen het huis van Arnoldus Marcel en dat van Matthijs van Kooten, alsmede voor 540 gl. een huis in de Riedijkstraat, staande tussen het huis van Hendrick Otte en dat van Arien Lugten.
ORA Dordrecht inv. 1648, f. 8v: op 8 febr. 1718 verkopen de hierboven genoemde verkopers voor 115 gl. aan Ariaantie Baas een huis in het Riedijkstraatje, staande tussen het huis van Jacob Korthals en Arij van Proijen.
ORA Dordrecht inv. 1648, f. 9: op 8 febr. 1718 verkopen de hierboven genoemde verkopers voor 200 gl. aan Jacob Korthals, schipper en burger van Dordrecht, een huis in de Riedijkstraat, staande tussen het huis van Ariaantie Baas en dat van Jacob Roelantse.
ORA Dordrecht inv. 1648, f. 9v: op 8 febr. 1718 verkopen de hierboven genoemde verkopers voor 240 gl. aan Hendrick Otten, burger van Dordrecht, een huis in de Riedijkstraat, staande tussen het huis van Steven Dusjon en dat van Gerrit van Dongen.
ORA Dordrecht inv. 1648, f. 10: op 8 febr. 1718 verkopen de hierboven genoemde verkopers voor 360 gl. aan Daniël de Meij mr. metselaar een huis aan het Nieuwkerkhof, staande tussen het huis van Willem Korthals en dat van schipper Jan van der Krab.
Kinderen (o.a.; allen NG gedoopt te Dordrecht):