HOMEPAGEDe stamboom telt in totaal 1527 personen.

Voornaam: Achternaam:
Volledige naamJacob Bontje en Antje Dirks van LeeuwenBESTE BEZOEKERS VAN DEZE SITE

In 1995 dus 17 jaar geleden, had ik het moedige plan opgevat om de geschiedenis van de familie van mijn echtgenote op papier te zetten. Toen had ik nog niet kunnen vermoeden dat het me zo lang zou bezighouden. Maar ook niet dat het me zo zou blijven boeien.

Voor u ligt nu een geschiedenis van het geslacht Bontje,want dat is de familienaam van mijn echtgenote. Heel wat speurwerk is er aan vooraf gegaan. Mede dank zij oom Adriaan Bontje zoon van Jan Bontje en Geertje Kelder uit Jutphaas. En Kees Bontje uit Leidschendam, zoon van  Toon Bontje en Marg Bontje- Straathof.

 

                                                                                                                      

              Dit zijn wij,  initiatiefnemers van deze website,  

                                Ton en Truus de Jong-Bontje.                               

Wij, Ton en Truus de Jong-Bontje, willen al onze familieleden zowel in Nederland als daar buiten van harte bedanken die het afgelopen jaar onze/jullie website gesteund hebben, hetzij met aanvullende informatie via de mail, hetzij via een financiŽle bijdrage (rek.nr: 13.46.94.325) in de onkosten. Ook in 2012 blijven we ons best doen voor verdere uitbreiding van de website met stamboomgegevens van de familie Bontje.

Tevens wensen wij jullie prettige feestdagen, en een gezond 2012.

Hebben jullie aanvullende informatie en/of foto's voor jullie site, stuur het ons op: ttdejong29@hotmail.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 DEZE SITE IS OOK VAN EN VOOR JULLIE 

Welkom op deze site over alles wat met de familienaam Bontje te maken heeft. Op deze site kunt u alles vinden over de geschiedenis van het geslacht Bontje. Doel van deze site is zoveel mogelijk personen die de naam Bontje dragen te bereiken.  Daarom roep ik  alle mede-naamgenoten op uw bijdrage te leveren in de vorm van familienieuws, annecdotes,en andere wetenswaardigheden. Misschien heeft u nog interessante foto's die we op deze site kunnen plaatsen. Want alleen op deze manier is het mogelijk een echte familiegeschiedenis te maken.

PRIVACY

Mocht u er prijs op stellen dat er meer of minder over u gepubliceerd wordt dan horen wij dat graag via een email waarna wij de betreffende gegevens zullen aanpassen of, indien gewenst te verwijderen.Bontjes uit t LAGE LANDJacob Bontje geboren rond 1705 vader Bonifacius Bontje, moeder onbekend. Jacob Bontje Trouwde met Antje Dirks van Leeuwen. op 13-11-1730. Geboorte zoon Jacob 15-5-1738 te Hoogmade.

Jacob Bontje trouwde met Jannetje Jans Boot, 1-5-1780. uit dit huwelijk werd geboren Jacobus Bontje te Hoogmade 23-3-1785.Jacobus Bontje trouwde met Anna van Haastrecht, op 3-5-1807 te Zoeterwoude. Op dezelfde dag trouwden ze ook voor de kerk,de ST.Jan te Zoeterwoude.

Anna Bontje van Haastrecht overleed op 73 jarige leeftijd, kinderloos, te Zoeterwoude

STOP, EINDE VERHAAL! VERGEET HET MAAR.19-4-1850 Jacobus Bontje inmiddels 65 jaar oud, trouwde voor de tweede keer met Anthonia van Wanssem, oud 32 jaar uit Wassenaar. Zij was dienstbode in Zoeterwoude. Zij kregen 4 kinderen.

28-01-1851 Anna Maria Bontje te Zoeterwoude.

19-04-1852 Johannes Wilhelmus Bontje te Zoeterwoude.

29-11-1853 Wilhelmus Bonifatius Bontje te Zoeterwoude.

21-01-1856 Janus Adrianus Bontje te Zoeterwoude.

21-05-1858 Anthonia Bontje van Wanssem, oud 40 jaar, overleed te Zoeterwoude, twee jaar later 16-6-1860 overleed Jacobus Bontje, 75 jaar oud, te Zoeterwoude.    25-8-1860: kinderen van Jacobus en Anthonia Bontje- van Wanssem, werden bij  neef Arie Bontje uit Woubrugge, die daar molenaar was, ondergebracht . Hij kreeg de voogdij over de kinderen: Anna 9 jaar, Johannes 8 jaar, Wilhelmus 6 jaar, en Janus 4 jaar.

Anna Maria Bontje.

1880 Anna Maria Bontje trouwde met Nicolaas Rodewijk. 1881 Anna Maria Bontje overleed  in het kraambed van Jacobus Wilhelmus. 16-6-1881 Wilhelmus Bonifatius Bontje werd voogd over Jacobus Rodewijk.

 

Johannes Wilhelmus Bontje.

1885: Johannes Wilhelmus Bontje trouwde met Mia Smorenburg. Ze bewoonden een boerderij in Hoofddorp, en kregen  op 31-3-1886 een zoon,  Adrianus Jacobus. Adrianus Jacobus Bontje trouwde met Maria Anthonia Nieuwenhuyzen. Zij kregen drie zonen. Adrianus is in 1943 in Duitsland overleden, Johannes is in 1950 in Iowa USA overleden en Pieter is in 1960 in Hilversum overleden.

Janus Adrianus Bontje.

31-8-1887 Janus Adrianus Bontje trouwde met Willempje Grooteman. Ze bewoonden een boerderij in Hoofddorp. Janus Adrianus overleed in 1914 ???  De oudste zoon emigreerde naar  Larchwood, Iowa  in USA. 1912 ??? Willempje Bontje- Grooteman emigreerde in 1920 met haar kinderen Jacob, Adriaan, Clazien, Willem Simon en Antoinette naar Larchwood, Iowa in USA. Gerrit, de laatste zoon, is nog enige jaren boer geweest op de oude woning. Hij emigreerde in 1953 met zijn gezin naar Larchwood Iowa USA. DE DYNASTIE VAN WILHELMUS BONIFATIUS BONTJE 1918

           

        Wilhelmus Bontje en Clazina van der   Geest                            

Wilhelmus Bontje trouwde met Clazina van der Geest op 29-4-1878 . Zij woonden op de hofstede WEST-BURG in Hazerswoude. Westeinde

          

 

               

   Zij kregen 10 kinderen, 1 dochter en 9 zonen.

Van links naar rechts staande: Cor, Piet, { Pieter uit zijn tweede huwelijk } Koos, Adriaan en Toon. Zittend van links naar rechts: Willem, Jacob, Opa, Janus en Jan. 

Meisjes telden niet in die tijd, dus geen foto van Plonia.

Nu dus wel.  Aplonia Maria Bontje. Met dank aan Marcel Rodewijk.

Clazina Bontje van der Geest, overleed op 40 jarige leeftijd.Wilhelmus Bontje trouwde voor de tweede keer , met Cornelia den Dubbelden, uit Ter Aar. 

100 jaar later (2005) hier de achterkleindochter van Wilhelmus Bonifatius Bontje, Truus Bontje. Dochter van Jacob Bontje en Annie Bontje-Beemer,uit Nieuwegein.

        

            Wilhelmus Bontje       Cornelia  den Dubbelden    

Zij kregen 4 kinderen,Pieter,Greta,Anna, en Lientje

 

Op de foto de 3 dochters van Wilhelmus Bontje, en Cornelia Bontje den Dubbelden. Links zittend, Lientje,Greta, en Anna.Anna is op jonge leeftijd gestorven, zij was 29 jaar oud, en is in Alphen a/d Rijn begraven. Greta,of wel tante Greet is non geworden. en is jaren op Palembang Sumatra Indonesie geweest. Lien was getrouwd met Kees Deerenberg.

 

Familie foto van de fam. Wilhelmus Bontje en Cornelia den Dubbelden. rond 1914. op hofstede West-Burg te Hazerswoude.

 

 

 

 Jacob en Marijtje Bontje - van der Meer. 

           

Jacob en Marijtje Bontje - van der Meer.

                

 

 

 

 

Jacob Bontje-Marijtje Bontje van der Meer, met kinderen. Van links Nel, Wim, Rie, Clazien, Kees, en Wil.Willem en Plonia van Leeuwen-Bontje. 

 

Willem en Plonia van Leeuwen-BontjeWillem en Coba Bontje - van Wieringen uit Linschoten.Willem en Coba Bontje - van Wieringen

uit Linschoten.

Kinderen van Willem Bontje en Coba Bontje van Wieringen

Van links Tiny van Leeuwen, Jaap Bontje, Janus Verkleij, Siem Bontje, Corry Groen, Kees Bontje, Nel Kortenhof, Jos Bontje, Marie Bontje.Voorste rij van links, Riet van der Ham, Koos Bontje, Coba Bontje, Clazien Bontje, Oma Coba Bontje-van Wieringen, en Wim Bontje.  

 

 

 

 

 

 

 Piet en Leentje Bontje - van Diemen.         

Piet en Leentje Bontje - van Diemen.Toon en Marg Bontje - Straathof.         

Toon en Marg Bontje - Straathof.Koos en Bets Bontje - de Groot. 

         

Koos en Bets Bontje - de Groot.

 

De familie Koos Bontje en Bets Bontje- de Groot

 

 

Truus Bontje-Koster 80 jaar

 Cor en Lena Bontje - van der Hoorn.Piet en Riet Weerdenburg-Bontje.16-5-1951.

Theo en Corrie Weerdenburg-Bontje 21-4-1953Tante Greet. 

Tante Greet Bontje.

Dit artikel is over genomen uit het boek ,,Wie zal ons scheiden'' dat de missie beschrijft van de Zusters van Het Heilig Hart (Zusters van Moerdijk) In Zuid Sumatra, IndonesiŽ. Dit boek is geschreven door Zuster M.T.Munsters.

Met dank aan Oom Adriaan Bontje.

                                          
 


 


 Kees en Lien Deerenberg - Bontje. uit Alphen a/d Rijn.Familie Kees en Lien Deerenberg-Bontje uit

Alphen a/d Rijn