FAMILIENAMENDe stamboom Löesink zijn we begonnen met het uitzoeken van het verleden van Erich Joseph Löesink geboren en getogen in Gaanderen. Daarbij zijn we het verleden gaan opspeuren van zijn vader Johann Anton Löesink, en zijn moeder  Anna Bernardina Böing.   

Daarnaast kwam al snel het idee om ook de gegevens van de familie van den Berg te gaan zoeken. De eerste gegevens van Poul van den Berg waren ook snel gevonden, en werd de zoektocht uitgebreid met die van echtgenote Maria Katharina Willemsen.

Veel gegevens zijn gevonden in Nederland, maar omdat zowel Anna Bernardina Böing als Maria Katharina Willemsen uit Duitsland kwamen, werd de zoektocht uitgebreid naar Duitsland. Omdat er nog niet zoveel gegevens/stambomen op internet stonden, moesten de gegevens ouderwets uit de archieven gehaald worden.

Maar in de loop der jaren kwamen er steeds meer gegevens/stambomen op internet te staan, doordat veel kerken en archieven hun gegevens hierop plaatsten. Omdat deze gegevens vrij gemakkelijk te vinden waren, zijn er op onze stambomen veel meer "zijtakken" gekomen. Ook zijn er op internet diverse stambomen te vinden die een link hebben met die van ons. Hiervan heb ik dankbaar gebruik gemaakt. Helaas is daar ook een heleboel foute informatie te vinden. Jaartallen die niet kunnen kloppen, en personen die niet de juiste blijken te zijn. Omdat er steeds meer archieven/kerken hun informatie op internet zetten, zoals doopboeken en trouwboeken, is het mogelijk om de eerder verkregen informatie te controleren.

Kijk gerust de stambomen na, er zijn een heleboel lijnen die doorlopen tot de 16e/17e eeuw. De stamboom van de familie Thuis gaat zelfs terug tot de 9e eeuw.

Veel plezier, Ronald Löesink.