WELKOMDe stamboom telt in totaal 7107 personen.

Voornaam: Achternaam:
Volledige naamWelkom. Welkom op deze Löesink-site met diverse stambomen. De site is nog in opbouwfase dus een en ander zal nog niet volledig zijn of nog niet goed werken. Typ Uw naam in, of degene die U zoekt en de zoekfunctie zal de persoon/lijst weergeven. De zichtbaarheid van data van levende personen is alleen voor leden van deze site. Mocht U lid willen worden, stuur dan even een berichtje.

Hoe ons stamboomonderzoek begon. Na jaren van praten en nog eens praten is het dat eindelijk zover. Op eerste kerstdag 2005, onder het genot van een kerstborrel, zijn we begonnen met de stamboom van de familie Löesink. De enige gegevens die we op dat moment hadden waren het trouwboekje van Anton Löesink en Anna Böing, en de geweldige verhalen en herinneringen van Erich Löesink en Annie van den Berg. Gewapend met de gegevens van hun ouders vertrokken ze enkele dagen later naar het gemeentehuis in Doetinchem. In het archief dat was gevestigd in het oude belastingkantoor aan de Louise de Colignystraat, werden al snel de eerste gegevens gevonden van diverse voorouders, en konden we aan de slag. 

Niet wetende hoeveel informatie hierover op internet te vinden zou zijn, typten we de namen in van deze voorouders. Dagen/maanden/jaren later waren/zijn we nog bezig om alle informatie te verwerken, en is er sprake van een serieuze stamboom. Hoewel er veel informatie te vinden is op internet heeft dit ook zijn grenzen, en werden er veel archieven bezocht in Nederland en Duitsland. Met een tas vol koffie en broodjes trokken Erich Löesink en Annie van den Berg er op uit. Ze kregen van zoon Ronald onvolledige gegevens mee, die ze in het archief konden opzoeken. Vaak was het alleen maar een naam of een plaats/datum waar iemand geboren moest zijn. Ze zijn dagenlang te vinden in de gemeente- en kerkelijke archieven, om zo nog meer gegevens te verzamelen. Veel informatie is te vinden in de bijlagen van geboorte, huwelijks, en overlijdensakte. Door deze gegevens komen we elke keer weer een stapje terug in de tijd. 

De stamboom op deze site is een combinatie geworden van de familie Löesink-Böing / familie Thuis-Keurentjes / familie van den Berg-Willemsen.In de loop van de tijd zijn er nog vele anderen families en zijtakken bijgekomen.

Helaas zijn Annie van den Berg in 2011 en Erich Löesink in 2020 overleden.  
Mocht U als familie/bezoeker nog aanvullende informatie hebben, laat het mij weten,en ik zal deze zo snel mogelijke verwerken.
De stamboom en site worden bijgehouden door Ronald Löesink.

Mocht U nog aanvullingen/wijzigingen of nieuwe informatie hebben, laat het mij z.s.m. weten

Groeten, Ronald Löesink.


Foto uit 2005: Annie van den Berg en Erich Löesink.


counter free