WALTER BRUNO MASSOP (WORSTELAAR)Walter Bruno Massop was een groot sportman. Hij werd 13 maal worstelkampioen in Nederland en deed mee aan de Olympische Spelen te Amsterdam in 1928. 

Walter Bruno Massop werd bij notariėle akte te Hamburg geëcht en erkend op 17-07-1908. Hij kreeg de achternaam van zijn moeder Maria Massop (geboren 13-12-1879 in Bergh, Nederland) bij afwezigheid van een vader. 

Op zijn twaalfde jaar (in 1920) verhuist hij met zijn moeder, broers en zus naar Amsterdam.  


Sportcarriere

In 1928 deed hij mee aan de Olympische Spelen in Amsterdam in het onderdeel 'Worstelen Grieks-Romeins - lichtgewicht tot 67,5 kg'. Hij won geen medaille. Hij werd zesde. 

Hij trouwde maar bleef kinderloos. Hij stierf in 1979 op 72-jarige leeftijd.

Familie van Sandra en Margaret

Walter is verre familie van de zussen van Uw Stamboom Online: Sandra en Margaret Massop. Zijn overgrootouders waren Hendrik Massop en Aaltje van Dommelen. Walter stamt af van zoon Willem uit 1830 (vervolgens Lambertus > Maria > Walter). Wij stammen af van een andere zoon van Hendrik en Aaltje die eveneens Willem heette en in 1836 is geboren (vervolgens Hendrik > Willem > Theo > Jan > Reind > Sandra en Margaret). Onze overgrootvader Theo was een achterneef van Walter.