»

»
Kies een fotoalbum:
Personen Urk
Bakkerij Vijzelstraat
Overige foto's
Familieberichten en advertenties
Grafmonumenten
Archiefdocumenten

Personen Urk

U ziet pagina 1 van 3.
Klik op een foto voor een vergroting.

1 2 3 

Veel vissers op Urk bleven op zee. Onder hen een paar uit de stamboom. Zo ook Cornelis Post (in de registers als Kornelis Post). Omgekomen in 1879.
Onze familie bestond vooral uit vissers. Met houten botters werd de Zuiderzee bevist. Afbeelding schilderij A.P. Schotel (Zuiderzeemuseum))
Kerkje aan de zee Urk. In dit kerkje zijn veel mensen uit de familie Post gedoopt.
Wijk 5 nr. 67 en nr. 68. In deze woning werd in 1836 de eerste kerkdienst gehouden van de afgescheiden gemeente. Bron: Wijken in beeld.
Urk havengezicht
Oude foto Urk, In dit soort huizen ca. 1880 woonden de meeste inwoners op Urk.
Ca.1950 Wijk 3 nr. 55a. Oude Hendrik Post staat voor de woning van zijn zoon Reier. Hendrik Post woonde zelf in een bottertje, dit lag in de Westhaven (Staverse kade). Bron: wijken in beeld, Urk. Ik denk dat deze foto eerder is gemaakt. De enige Hendrik met een zoon Reier is overleden in 1945.
1930 Gezicht op de werf van Hakvoort. Op de scheepswerf liggen een viertal zeilbotters, voor de kant ligt het tjalkje van Fokke Post. Fokke voer met zijn zoon Gerrit groente. Later zijn ze gestrand bij Harderwijk en zijn op het nippertje gered. Het tjalkje waren ze kwijt. Bron: Wijken in beeld.
Volgens 'Wijken in Beeld' is dit het huis van Gerrit Post wijk 5 -116. Het meisje is volgens de tekst Aafje Post. Zou dit Gerrit (1857-1939), de tweede zoon van Louwrens zijn? Hij lijkt wel op andere foto's waarvan we het zeker weten. Het meisje Aafje geeft wel onduidelijkheid. De jongste dochter van Gerrit heette Aafje maar die is geboren in 1903 terwijl deze foto uit 1905 is.
1910 Hessel Snoek en Tiemetje Post. Ze stonden bekend als Godvrezende mensen. Hessel had als bijnaam Katjessnor. Hij heeft op Urk de IJskelder gebouwd in ongeveer 1880. Staat ook bekend als robbenjager. Foto uit wijken in beeld, Urk. Bij deze foto staan verkeerde data genoemd bij Tiemetje.volgende pagina »