MARGARET MASSOP (INITIATIEFNEMER UW STAMBOOM ONLINE)Margaret Massop is de initiatiefnemer van Uw Stamboom Online. 

De naam Massop als inspiratie
Ze vertelt hoe ze op het idee kwam: "In 2002 ben ik zelf een website begonnen uit nieuwsgierigheid waar mijn bijzondere achternaam Massop vandaan komt. In de Achterhoek komt hij veel voor, daarbuiten minder tot niet. Het gerucht ging dat hij uit Hongarije zou komen. 

De eerste Stamboomsite in Nederland
De Massop-site had ik zelf gebouwd in html. Toen ik mijn stamboom verder onderzocht bleek het heel bewerkelijk om steeds een hele nieuwe pagina te moeten maken. Ik bedacht dat er een site zou moeten zijn waarin je dat makkelijk in kon voeren. Dat bestond nog niet. Ik ben best trots dat ik in 2003 de eerste in Nederland was die een website bood waar je stambomen op kon plaatsen. 

Nu, bijna 15 jaar later, zijn er meer plekken waar je je stamboom kan uploaden, maar Uw Stamboom Online is nog steeds veel completer dan dat: je kan de stamboom er bijhouden Ún je kan er een hele website omheen bouwen in eigen stijl. 

Ik doe het inmiddels niet meer alleen. Michiel Kouw bouwt aan een nieuwe versie van de website. En mijn zus Sandra Gosseling beantwoordt de helpdesk en houdt de Facebookpagina en het Twitterprofiel bij.

Extra leuk: de betekenis van de naam ontdekt
En extra leuk: in het proces heb ik ook nog de betekenis van mijn naam ontdekt: Massop is een verbastering van het middeleeuwse woord masscap, wat maatschap betekent. Het is een relatiebepalende familienaam dus. Elf generaties terug zit ik nog steeds in de Achterhoek. En ook in mijn kwartierstaat staan alleen maar mensen uit de Achterhoek en de omgeving van Zevenaar. Ben dus een rasachterhoeker gebleken."

Familiepagina van Sandra en Margaret Massop
Kwartierstaat van Margaret Massop