DE NAAM DUDOKDe naam Dudok komt in verschillende Europesche landen, maar ook in de Verenigde Staten van Amerika voor. In Nederland komt de naam vooral voor in West-Brabant en dan vooral Lage Zwaluwe waar ook Thijs Dudok, de naamgever van deze site geboren is. Zijn voorouders komen waarschijnlijk via Terheijden uit Didam in Montferland (Gelderland) Verder komt de naam voor in de omgeving van Hilversum, in Noord-Holland en in Amsterdam en Rotterdam.

Een heel bekende Dudok was de architect  en stedenbouwkundige Willem Marinus Dudok die onder meer het raadhuis van Hilversum ontwierp. Hij maakte in totaal voor Hilversum 75 ontwerpen, een unicum in de Nederlandse architectuur. Hij kreeg wereldwijd erkenning, vooral uit de VS en Japan. In Hilversum wordt Dudok in ere gehouden door onder meer een Dudokstichting en een permanente Dudoktentoonsteling in het raadhuis. Sinds 1991 wordt Dudoks naam ook voor het grote publiek in ere gehouden, door het naar hem vernoemen van enkele bekende horecabedrijven in Den Haag, Rotterdam, Hilversum en Arnhem, en er zijn enkele straten naar hem vernoemd, zoals in Wageningen en Deventer. Alleen Café Brasserie Dudok in Rotterdam is werkelijk gevestigd in een door Dudok ontworpen pand.

Verder zijn ook bekend de namen Dudok van Heel en Dudok de Wit beiden rijke koopmansfamilies uit Amsterdam. Voorzover ik heb kunnen achterhalen zijn hier geen familiebanden mee alhoewel de voornamen in die families ook in onze familie voorkomen.