MONBA(I)L(L)I(E)(Y)UDeze stamboom is een Ode aan Maurice Monballieu (1924-1995), opzoeker en auteur van de stamboom " Vier eeuwen Monbailly-Monbaliu" en van de familiegeschiedenis, gebundeld in "Het familiewapen Monbailly-Monbaliu". Dit in samenwerking met zijn neef Johan, zijn zoon Mark en vele anderen. 

Ook mijn oom Richard Monbaliu was een voornaam opzoeker en medewerker, vooral wat de afstammelingen van Alexius Monbaliu, de tak L, uit Dudzele betreft. Daar zijn op het kerkhof (blok B) nog 6 graven uit de periode 1837-1885 te bezichtigen.


OPROEP : Aan alle familieleden, vrienden of sympatisanten van de stamboom, gelieve mee te  helpen aan de zoektocht naar verwanten uit het (verre) verleden, evenals de aanvulling der laatste jaren.Ook graag foute gegevens of schrijffouten mede delen aub

PS: Weet U dat de naam MONBAILLY zich voor 1600 in de "Heerlijkheid Rode-Nieuwen hove" nu Oostkamp-Ruddervoorde-Waardamme en Hertsberge,  heeft gevestigd , en de voorvader is van bijna alle Monbal(l)i(e)u's in BelgiŽ , ook dat de naam op 58  verschillende schrijfwijzen is vastgesteld.


-ONESTAT SCRIPTCODE START-->