IN DEN ROZENKRANSGa zeker eens kijken naar dit filmpje (http://youtu.be/10phdcNYZvA) en de vernieuwde versie (https://www.youtube.com/watch?v=GjyjLu16v0o)!

In Kessel-Lo, deelgemeente van Leuven vind je binnen de muren van de Abdij van Vlierbeek in een idyllische sfeer van pure stilte het estaminet (café) uit de goede oude tijd met de piëteitsvolle naam 'In den Rozenkrans'.

De uitbaters: Michiel en Nathalie (links) en Joris en Marijke (rechts)

Joris en Michiel Vanautgaerden werden, op 1 juli 2010, de gedreven en fiere uitbaters en zetten zo de traditie van cafébazen in de grote familie Vanautgaerden verder (zie ook café de curve en café In de Molen). Sedert 1 juli 2016 baat Joris als zaakvoerder van de nieuwe bvba 'In den Rozenkrans' de zaak uit en zorgt er voor dat het café, als een stille ontmoetingsplaats, zonder TV of muziek, behouden blijft.

Vroeger werd door de inwoners van Vlierbeek het café genoemd 'In de Abdij' of 'Bij Janneke en Bertha', twee kleurrijke figuren die de zaak destijds uitbaatten op een onovertroffen manier in een historisch en authentiek decor.

In de jaren '60 werd tijdens de opnamen van de televisiereeks 'Wij Heeren van Zichem' boven de deur in zwarte verf  'In den rozenkrans'  geschreven en die naam is sindsdien onveranderd gebleven.

In den Rozenkrans is de herberg waar het Vlierbeekse sociale leven een belangrijke rol speelt. Het is een ontmoetingscentrum voor verenigingen, rustplek voor wandelaars en abdijbezoekers, pleisterplaats voor tafelplakkers, kaarters en tooghangers allerhande.

Moe gefietst …? Genoten van je wandeling of van een panoramisch zicht op Leuven van op de 'Kesselse Bergen'? De kinderen een speeluurtje gunnen …? Kom dan even pauzeren op het zonovergoten terras …of in de schaduw van de bomen … en geniet van een hapje en een drankje.

Trappistbieren, speciaalbieren en streekbieren zijn er de vaste waarden op de bierkaart (lees hierover zeker ook het artikel in Café Revue)! En de spaghetti is er van wereldklasse!

Contact

Bvba In den Rozenkrans
Abdij Vlierbeek 14
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Tel. +32 (0)16-25 63 03
joris@vanautgaerden.be

Open

Van 11 uur tot 1 uur.
Woensdag gesloten.

Laatste wijziging op deze pagina: 23.01.2019
Copyright © 2003 - 2019 www.vanautgaerden.be
http://www.uwpassieonline.nl/passie/sites/index.php?mid=240035&kid=121&pagina=tekstpagina