»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»»

»

»

»

»

»
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»

»


 

QUIRINUS SEIJEN TEN HOORN (1881 - 1936)QUIRINUS SEIJEN TEN HOORN  ,  geboren op 2 juli 1881 in Den Haag , zag het levenslicht in onze hofstad precies één jaar en één dag na zijn , helaas jong gestorven , zusje Cornelia Johanna .

Quirinus was de zoon van Johannes Petrus Seijen ten Hoorn en Elisabeth van der Meer (Elisabeth was oorspronkelijk afkomstig van het voormalige tuindersdorp Loosduinen) .

Quirinus (Rien) Seijen ten Hoorn , vernoemd naar zijn opa Quirinus van der Meer , woonde zelf níet in de Haagse Maliestraat waar de winkel van zijn ouders was en waar enkele broers en zusters wel woonden , maar hij kwam wél geregeld in de winkel langs , vooral toen zijn moeder Elisabeth van der Meer nog in leven was .

Van Rien is verder nog bekend dat hij nogal corpulent geweest moet zijn ...nogal....? Rien moet in de loop der jaren zó dik geworden zijn dat hij op een gegeven moment níet meer in staat was zélf , zonder hulp van anderen , zijn schoenen vast te strikken ......

Een hoge leeftijd heeft Rien helaas niet mogen bereiken :  hij overleed in het oosten van ons land , in de plaats Arnhem , op 27 februari 1936 , op de verhoudingsgewijs jonge leeftijd van 54 jaar - Rien was toen nog óngehuwd en zonder beroep .