WELKOMLet op!! Een Inlog-account is nodig om gegevens van levende personen te kunnen bekijken. Ter bescherming van persoonsgegeven, is een deel van de stamboom alleen  toegankelijk voor leden. Als je lid wilt worden kunnen wij een account aanmaken. Stuur een mailtje naar mij (ingridvandervelpen@gmail.com), of via de contactpagina of naar Harry van der Velpen, Heemskerk, die samen met mij deze website onderhoudt en beheert (velpenh@ziggo.nl.nl)

Beste bezoeker,

Welkom op de website van de familie van der Velpen.

Mijn naam is Ingrid van der Velpen. Mijn vader, Wout van der Velpen (1928-1990) heeft in de laatste jaren van zijn leven veel tijd en energie gestopt in het onderzoek naar de stamboom van de Familie van der Velpen. Niet alleen was hij ge´nteresseerd in de genealogie, maar vooral ook in de sociale en politieke omstandigheden waarin zijn voorouders leefden. Dit onderzoek resulteerde in tal van mappen met handgeschreven materiaal, geschiedkundige beschrijvingen, foto's, etc. Een aantal jaren geleden ben ik begonnen om deze documenten te digitaliseren. Tevens kwam het idee op om zijn "werk", en ook de familiegegevens verzameld door mijn oom Harry van der Velpen, toegankelijk te maken voor nabije of verre familieleden,  en een familiewebsite "van der Velpen" te openen.  

Het is slechts een begin. De website zal "gevoed" moeten worden met verhalen, foto's, anekdotes uit het verleden en heden, familienieuwtjes, en uiteraard aanvullende gegevens voor de stamboom. Hiervoor heb ik de hulp nodig van de familie en andere geinteresseerden om materiaal hiervoor aan te leveren.    Bij deze roep ik dan ook iedereen op, naaste of verre verwanten,  om van deze website iets moois en levendigs te maken.

Ik kijk uit naar jullie reacties.

 Ingrid

PS Hieronder link naar interessante website met informatie over verspreiding familienaam in Nederland

www.meertens.knaw.nl