*THEO VAN DEN HEUVEL (1917)
Deze stamboom is overgezet naar de nieuwe omgeving(Mijn Stamboom Online), waarschijnlijk kan je deze vinden op www.markies.mijnstamboomonline.nl.
Alle wijzigingen welke op deze (oude) omgeving worden gedaan zullen niet meegenomen worden naar de nieuwe omgeving.
TE MIDDEN VAN OUDERS TE NEDERLANDS INDIE-EIND JAREN 20
OP TEXEL(LINKS)
ONDER HOOGST LIGGENDE/MIDDEN TEXEL OPLEIDING MARINE
VOOR DE KONIKLIJK INSTISTUUT MARINE TE DEN HELDER
TE HMS. VAN GHENT (OP FOTO ONDER GROTE SCHOORSTEEN) TE NEDERLANDS INDIE.
HMS.VAN GHENT VASTGELOPEN OP RIF(15-02-1942) VAN BAMIDJO BIJ DE LIMANA NA AANVAL JAPANSE VLIEGTUIGEN;GEEN GEWONDEN (ZIE GOOGLE EARTH.)
Tijdens het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog bevond de Van Ghent zich in Nederlands-Indië. Op 3 februari werd er een slageskader gevormd waar de Van Ghent ook deel van uitmaakte. Op 4 februari 1942 op weg naar de Straat Makassar werd dit eskader in de Balizee ten zuiden van het eiland Kangean aangevallen door een formatie van ongeveer 60 Japanse bommenwerpers. De aanval was voornamelijk gericht op de Amerikaanse kruisers USS Houston en USS Marblehead en de Van Ghent liep hierbij geen schade op1.
Op 15 februari poogde het eskader de invasie van Palembang te voorkomen. In de vroege ochtend van 15 februari rond half vijf liep de Van Ghent door een navigatiefout aan de grond in Stolze-straat op het kustrif van het eiland Bamidjo. De navigatiefout werd veroorzaakt door de slechte weersomstandigheden gedurende die nacht. Het was zwaarbewolkt en het regende veelvuldig en zwaar waardoor het niet mogelijk was het vlaggenschip de Ruyter te volgen. De bemanning werd tijdens de evacuatie aan boord van de Banckert genomen1. De eigen bemanning had het schip voor het verlaten in brand gestoken3. Gedurende de dag werd de Van Ghent gespot door 7 Japanse bommenwerpers die een salvo bommen op het schip gooide1.