WELKOMDe stamboom telt in totaal 1800 personen.

Voornaam: Achternaam:
Volledige naamLaatste wijziging.                Stamboom    : 07-01-2018

                Geschiedenis : 09-12-2012

                Fotoalbums   :  20-10-2010. ZEG MAAR DAT JE VAN VOS BENT.Zeg maar dat je van Vos bent, dat was wat mijn vader en zijn broers en zussen te horen kregen van hun vader Jan Willem Vos als ze ergens naar toe moesten en er tegen op zagen. 

Vele verhalen hebben we gehoord over Jan Willem en zijn gezin  waarvan mijn vader Berend Vos als jongste nog in leven is [93].Wetend dat Arie de Haan met een stamboom was begonnen, ging ik op internet  zoeken, maar kon niets vinden. Wel vond ik Hendrikje Vos echtgenoot van Jan Drenth op de geneologie pagina van de voormalige gemeente Smilde.

Dat de naam Vos  aan beide kanten voor kwam wist ik maar zouden de Vossen in het verleden familiebanden hebben???.

Nee dus.

Jan Willem Vos komt uit Zwollerkerspel Overijssel en van oorsprong zelfs uit Empe. Hendrikje Vos haar voorouders komen uit Donkerbroek Friesland.

Haar echtgenoot Jan Drenth is geboren in Norg maar zijn voorouders komen uit Smilde.  Jan Willems echtgenote komt uit Hattem. 

Met gegevens van bovengenoemde pagina begon ik mijn eigen zoektocht naar de ontbrekende familieleden en daar ben ik nog lang niet klaar mee.

Daarna wil ik ook de  familie van mijn vader toevoegen en ook die van mijn echtgenoot Johannes Cornelis ZeŽn.

Dus nog wel even te gaan. Indien u ontbrekende of nieuwe gegevens heeft zou ik dat graag van u horen.

Mijn computer kennis is nog niet zo groot zodat ik vooral in het begin nog al eens een beroep moest doen op Bas Saskia en Annemieke. Bedankt kids.

Ook wil ik Jasper Lopers bedanken voor de pagina van de voormalige gemeente Smilde van waar uit ik met deze stamboom gestart ben.

Veel lees en kijk plezier.  Irma ZeŽn Vos.

2006Geen verhalen meer,Gisterenavond is mijn grootste bron van de familie Vos overleden                                                                                                                                                                                                                              Maar hij was vooral mijn vader en ik zal hem heel erg missen.

31-07-2008 Irma

                                

                  Berend Vos  09-08-1913    -   30-07-2008.Jan Drenth en Hendrikje Vos met hun kinderen. Een bijzondere ontmoeting .Waar een verkeerd email adres al niet toe kan leiden, een letter verkeerd geplaatst en we hebben contact met familieleden waarvan we het bestaan niet eens wisten. Na een paar mailtje met zoon Guus kregen we het telefoonnummer van Guus en Joke ZeŽn. Zij waren ook met de stamboom begonnen dus een afspraak was gauw gemaakt.

Toch wel wat onzeker over deze ontmoeting vertrokken we naar Wijhe. Maar die onzekerheid was niet nodig. Het was of je thuis kwam. Na een dag van verhalen over en weer en ontmoetingen met de kinderen gingen we met een goed gevoel en veel informatie en foto's naar huis.

En over een ding waren we het gauw helemaal eens de ZeŽn's hebben allemaal hele grote sterke handen dus mocht u er een tegenkomen pas op met handenschudden.

Joke en Guus bedankt.Elisabeth Varwing                       

         

            Derk Vos en Elisabeth Varwing

Vanaf dat ik met de stamboom begon zat het mij dwars dat ik bij Elisabeth Varwing niet meer kon vinden dan dat ze uit Hardenberg kwam en haar moeder Catharina Varwing was.

Op oproepen werd niet gereageerd. Uiteindelijk mailde ik met de Historischekamer Hardenberg en die wist  DE NEDERLANDSE FAMILIESTAMBOOM 1795-2000 van de heer Dries Verwig te achterhalen. Daarin staan ook Elisabeth en Catharina.  

Ze stammen af van Franz Farwich uit Duitsland. De naam wordt vaak verkeerd geschreven en zo ontstaat in de geboorteacte van Elisabeth de naam Varwing. Ook opa Franz die de aangifte doet en Catharina heten dan Varwing. In andere aktes heten ze Farwich en Farwig.

Ook de twee kinderen van Eliabeth krijgen de naam Farwig. Zij worden later door Derk Vos bij het huwelijk met Elisabeth gewettigd. Bij het overlijden van Elisabeth in 1940 verdwijnt de naam dan ook weer.

Dries bedankt voor je informatie.Familietak in CanadaTijdens mijn vakantie tekende Gerard Vos uit Canada het gastenboek. Hij is een achterkleinzoon van Gerhard Vos de broer van Gerrit Jan mijn overgrootvader. Zijn vader Willem Jan emigeerde met zijn gezin op zoon Hendrik Gerrit Jan na in de jaren 50 naar Edmonton Alberta in Canada. Hoe groot de tak daar is is nog niet helemaal duidelijk maar ik hoop op meer informatie. Ook mijn achterneef  Jan op Aruba heeft contact gezocht met Gerard  en informatie gekregen. Meerdere broers van Jan wonen in Amerika.  Dus de stamboom begint al aardig internationaal te worden.Is Egbert Jelles Egbert Drenth ??In oktober 2007 nam Gea de Roode contact met mij op.

Machiel Egbers Drenth (1783) is onze stamvader dat is zeker. Zijn ouders zijn Egbert Drenth en Hiltjen Pijters volgens zijn overlijdensakte.

Nu lijkt het er op dat Egbert dezelfde is als Egbert Jelles getrouwd in mei 1766 met Hiltjen Pieters. Hij is een zoon van Jelle Hendriks en Jacobjen Egberts uit Nieuwehorne aldaar getrouwd op 12-02-1736. Dit is terug te vinden in de DTBL boeken van de Hervormde gemeente Noordwolde en Boyl in Friesland. Dus dan komen onze voorouders niet uit Smilde maar uit Noord wolde                                                                                                                                                                                                                                    Wie kan ons daar duidelijkheid overgeven.

Ik heb de gegevens wel aan de stamboomtoegevoegd maar met een vraagteken.

Gea bedankt voor al je informatie.