FOTOALBUMKies een fotoalbum:
FAMILIELEDEN
WOONOMGEVING
FAMILIEBERICHTEN
WAPENS

WAPENS

U ziet pagina 1 van 9.
Klik op een foto voor een vergroting.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 

1. Wapen van Floris van der WOERT, ridder. Heer van de hoge en de lage Woert in Delfland. 2. Wapen van der WOERT. Één van de vier kwartierwapens van het wapen Van BURGH. Wapenbeschijving: In rood een hoekige zilveren dwarsbalk, van drie hele en twee halve spitsen van boven en vier hele van onderen. 3. Wapen van Hendrik Hendriksz. Van der Woerd 1350-1407, baljuw van 's Gravenhage, Schout van Delft en Houtvester van Haarlemmerhout. Bronnen: 1. CBG, Nr. GHS 50A02, Wapenboek van Hollandsche geslachten, ca. 1750, blz. 21. 2. CBG, Nr. GHS 50A32, J. M. de LANGE, Wapenboek van veele Edele Nederlandse Families en van andere in 4 quartieren gesteld met de wapens in couleuren, deel 1, blz. 225. Heraldische Databank, Centraal Bureau voor Genealogie.
Wapen van Floris Floriszoon Van der WOERT (of Florens Florensz. Van der WORT). Wapenbeschijving: een zeer smalle hoekige dwarsbalk met 4 punten naar beneden. Bron: Op een zegel van een charter, zie Corpus Sigillorum Neerlandicorum, plaat 233, No. 1382. Tekening gemaakt door Joop van der WOERD.
Wapen Jan Floriszoon Van der WOERD. Wapenbeschijving: 3 adelaars, vergezeld van een 5 puntig sterretje in het schildhart. Tekening gemaakt door Joop van der WOERD.
Wapen van de broers Willem en Henric van der WOERT uit 1320. Wapenbeschijving: "Hoekige dwarsbalk of uitgetante fras (sic)". De kleuren zijn niet bekend. Bron: CBG, collectie Muschart.
Wapen van Herbaren van der WOERD. Wapenbeschijving: een groot hoekige dwarsbalk, vergezeld boven van een barensteel, waarvan de 3 hangers tussen de hoeken der dwarsbalk rusten. Tekening gemaakt door Joop van der WOERD.
Wapen van Florens Zelantssoen (van der WOERD), genoemd in 25-10-1368. Wapenbeschijving: ...voert in zijn zegel de hoekige balk met in de rechter bovenhoek een naar rechts zwemmenden woerd...Bron: NL 1918, kolom 263 en 264 en behoort bij maandbl. NL 1918, No 9/10, Opmerkingen aangaande het geslacht van de POLL, door jhr. Mr. W. A. BEELAARTS van BLOKLAND.Tekening gemaakt door Joop van der WOERD.
Wapen van Herbaren (ook van zijn broer Hendrik) van der WOER(T)(D) uit 1370. Wapenbeschijving: "Klimmende en gekroonde Leeuw". De kleuren zijn niet bekend. Bron: CBG, collectie Muschart.
Wapen op een zegel van "s-hen-ric-van-[der]-woert" uit 1393. Wapenbeschijving: "Klimmende Leeuw". De kleuren zijn niet bekend. Bron: CBG, collectie Muschart.
Wapen van Jan VOS van der WOERT (ook bij Theo Reiniersz. Van der WOERD). Wapenbeschijving: "In zilver een hoekige dwarsbalk, van drie hele spitsen van boven, en onderen twee spitsen en twee halve spitsen en vergezeld linksboven (of rechtsboven) van een vos, alles rood". Bron: CBG, collectie Muschart.
Wapen van Heer Diderik(of Dirck of Dirk)Van der WOERT, Ridder. Wapenbeschijving: "In rood een hoekige zilveren dwarsbalk, van drie hele spitsen van boven, en onderen twee spitsen en twee halve spitsen". Bron: CBG, collectie Muschart.volgende pagina »