NIEUWSBRIEF 2Drachten 16 mei 2006

Hierbij dan de tweede nieuwsbrief met wat laatste nieuws over onze familie en de stamboom, om te beginnen wat cijfers er zijn al 946 bezoekers geweest op de site waarvan het foto album het meest wordt bezocht de nieuwsbrief wordt ook heel veel gelezen, dus dacht ik dat ik maar een gerespecteerd familielid eens moest beschrijven. Hendrik Aiklaar Drentje geboren in Aduard en zoon van Jurriens Jacob Aiklaar Drentje en Anna Hindriks Mulder. Hendrik ziet het levenslicht op 16-10 1814 er is dan al een oudere zus en drie jongere broers worden later geboren. Als Hendrik 24 jaar is trouwt hij met Antje Sijtzes de Waard op 08-09-1938 in Aduard Hendrik is dan volgens de gemeente gegevens timmerman uit dit huwelijk wat maar 16 jaar mag duren worden 6 kinderen geboren 3 zoons en 3 dochters na de geboorte van de jongste dochter Anna op 08-12-1853 gaat het niet goed met Antje en op 15-01-1854 overlijd zij dan ook op 37 jarige leeftijd en dochter Anna overlijd dan in juni van dat zelfde jaar.

Hendrik heeft dan nog de zorg van zijn 5 overgebleven kinderen en trouwt dan voor de tweede keer in dat zelfde jaar met Anna Maria Oosterhof op 02-11-1854 uit dit huwelijk worden 2 kinderen geboren een zoon en een dochter dit huwelijk duurt 19 jaar en als Hendrik dan 59 jaar dan komt hij te overlijden. Dit was een korte levensbeschrijving van Hendrik Aiklaar Drentje maar vergeet niet dat hij een van onze belangrijke stamvaders was.

Mocht u willen reageren op dit schrijven heel graag misschien zit er wel een klein foutje in of weet u ook een verhaal te vertellen over Hendrik ik zie u reacties graag tegemoet.

Willem Drentje