STAMBOOM FAM. DE JONG.



Stamboom van de familie de Jong

Ik zal me eerst even voorstellen.Ik ben Ton de Jong, de jongste zoon van Antoon de Jong en Wies de Jong-Boere, uit Montfoort. Ik ben getrouwd met Truus de Jong -Bontje. We hebben samen twee kinderen, Renate en Ron. Ron is ook de enige stamhouder van Antoon en Wies de Jong.

Dit is een site van en voor jullie.

Nu onze vraag: Is er familienieuws, zijn er anekdotes, bidprentjes of foto's die we op deze site kunnen plaatsen? Laat het ons weten! Want alleen op deze manier is het mogelijk een echte familiegeschiedenis te maken..

Privacy

Mocht u er prijs op stellen dat er meer of minder over u gepubliceerd wordt, dan horen wij dat graag via een email, waarna wij de betreffende gegevens zullen aanpassen, of indien gewenst verwijderen.

  Dit zijn wij,  initiatiefnemers van deze website,  

                            Ton en Truus de Jong-Bontje.                              

Wij, Ton en Truus de Jong-Bontje, willen al onze familieleden zowel in Nederland als daar buiten van harte bedanken die het afgelopen jaar onze/jullie website gesteund hebben, hetzij met aanvullende informatie via de mail.  Ook in 2024 blijven we ons best doen voor verdere uitbreiding van de website met stamboomgegevens van de familie de Jong.

Tevens wensen wij jullie prettige feestdagen, en een gezond 2024

Hebben jullie aanvullende informatie en/of foto's voor jullie site, stuur het ons op tondejong46@hotmail.nl 

 

 

Pieter de Jong is geboren op 14-10-1866 in Oudewater.Na de lagere school, hij was toen 13 jaar oud, is hij als stoker gaan werken op de touwbaan bij de Fa. Van der Lee in Oudewater. Dat was in 1879.

 

 

 

Pieter de Jong trouwde op 1-5-1890 met Cornelia van Vliet ook uit Oudewater. Getuigen waren Jacob van den Bree ,van beroep gemeentebode, Marinus Pieter van Tol die van beroep touwslager was,  en Jan Marten Bos van beroep veldwachter, als ook Johannes Marsink van beroep klompenmaker.

Pieter de Jong     Cornelia van Vliet

Zij kregen 7 kinderen. Namelijk van links naar rechts: Alida, Janus, Marinus, Antoon ,zittend,  Marie, Peet, ,en Jaan

Toen ze trouwden gingen ze wonen in de Achterstraat in Oudewater. Daar hebben zij enkele jaren gewoond.

Achterstraat, heet nu Wijngaardstraat.

Op foto van links nr. acht Oma de Jong van Vliet Cornelia, met witte blous, voor haar dochter Marie de Jong.Het huis rechts op de hoek, dus naast dat huis met die luivel,daar zijn alle kinderen van Pieter de Jong en Cornelia de Jong van Vliet geboren.

   Rond 1921 zijn zij verhuisd naar de Lange-Burchwal, ook in Oudewater.

In 1929 en wel op 19 April, was Pieter de Jong 50 jaar werkzaam als stoker op de Touwbaan bij de Fa. Van der Lee in Oudewater. Hij is toen "vereerd" met het 'ordeteeken' van Oranje-Nassau. Bij die gelegenheid kreeg hij van de familie Van Der Lee een prachtige klok aangeboden. Die klok is nog steeds in de familie en hangt  bij een kleinzoon van hem, Piet de Jong. Het touw wat je ziet boven op de klok rechts, is bij een bezoek aan het touwmuseum, door mij en m'n broer Leo gemaakt

 

Mei 2006: Leo de Jong, kleinzoon van Pieter de Jong, op bezoek in het touwmuseum in Oudewater.

Pieter de Jong 50 jaar als stoker bij de Fa. Van Der Lee.In het midden Pieter de Jong met zijn vrouw Cornelia de Jong van Vliet.

 

 

 

 

 

Lange Burchwal, 19-4-1929

Deze foto is gemaakt ter gelegenheid van het 50-jarige dienstjubileum, van Opa de Jong. Achter in de tuin aan de grote gracht in Oudewater. Van links naar rechts: Marie de Jong-de Bruijn, met daarnaast haar man Marinus de Jong, Peet de Jong, Antoon de Jong, en Janus de Jong.Tweede rij: Frits Bottelier, en zijn vrouw Marie de Jong, in het midden Tonia de Jong-Michies, de vrouw van Peet de Jong, met op de arm vermoedelijk haar dochter Corrie de Jong, dan Alida van den Hadelkamp-de Jong, haar man Johannes van den Hadelkamp en hun dochter Corrie. En in het midden Opa en Oma de Jong-van Vliet.En op de voorgrond de kleinkinderen

Pieter de Jong heeft tot 1937 als stoker bij de firma van der Lee gewerkt.

 

 

Christien Pijnacker-verkerk bedankt voor nog meer gegevens, en de foto's.

En voor de fijne avond ook met Co, ook namens Nel, en tot horens of ziens.

Groetjes Truus en Ton de Jong.

Tweede van rechts Jeanne ofwel zussie Bottelier.

Sientje Danijeje Bottelier en klein dochter Marieke Teffer. Amsterdam 1981. 

Flip van den Hadelkamp was metselaar en trad met Alida Adriana de Jong uit Oudewater in 1914 in het huwelijk. Flip intussen aannemer geworden, stierf al in 1934 in Woerden op 44jarige leeftijd. Zijn weduwe hertrouwde een paar jaar later. Negen kinderen waren het resultaat, waar onder een tweeling

 

Fam.van den Hadelkamp de Jong met kinderen.

Fam. van den Hadelkamp de Jong , met de kinderen, en de tweeling

 

Janus, Marinus, Antoon, Marie, Peet, en Jaan de Jong.

Deze foto is gemaakt op de 65-ste verjaardag van Janus de Jong. Zijn zussen Jaan en Marie hadden de fotograaf besteld, waar de rest van de familie niks van afwist.

Dus wat gebeurde er, de zussen en broers van Janus  lustten nog al een stevige borrel. De fotograaf kwam een paar uur later dan was afgesproken. Dus het hele stel was zo dronken als een toeter. Toen de fotograaf er was werd afgesproken dat hun zwager, Mons Verkerk, de fotograaf zou helpen. Dus het hele stel werd naar buiten aan de grote gracht geloodst, en Mons Verkerk moest boven uit het raam, de aandacht trekken, zodat zij allemaal dezelfde kant op keken, dus zoals jullie zien is dit goed geslaagd.

De verjaardag van Janus werd gevierd aan de Lange-Burchwal in Oudewater op 22 mei 1962.

Janus de Jong, met Kees Snel en zijn vrouw, in de tuin die grenst aan de Grote gracht

 

 

 

Marinus en Marie de Jong de Bruijn

17-5-1934 Oudewater

Familie de Jong-de Bruijn, met hun kinderen. Van links naar rechts: Marinus, Corrie, Hans, Henny  Marie en Piet.

Marinus de Jong zijn hobby was motor rijden. Hij heeft er twee gehad,er was ook een blauwe bij . Hier zit die met de aanstaande schoonvader van Corrie de Jong ,de heer Wuijsman uit Rotterdam. Voorop de heer Wuijsman. Deze foto is gemaakt rond 1961 in de tuin van Marinus de Jong uit Oudewater. 

 

Achterse rij links Mons Verkerk, voorste rij van af links nr. 2 Marinus de Jong.Deze foto is genomen bij een kwekerij  in Oudewater, vlak bij de touwbaan Van Der Lee. 

 

Van links nr. vier Marinus de Jong, nr. zes Mons Verkerk. Ook deze foto is gemaakt op de kwekerij in Hekendorp.

 

 

Met dank aan Henny van Dam de Jong, voor de foto's en gegevens.

Frits Bottelier met Fritsje en Sientje. Kinderen van Frits Bottelier - Marie Bottelier de Jong.

 

Op deze foto, van links Mons en Jaan Verkerk de Jong, daarnaast Marie Bottelier de Jong, met haar schoonzoon,Piet Danijeje,op haar hurken Christien Verkerk. Deze foto is gemaakt door Sientje Danijeje -Bottelier, dochter van Marie Bottelier de Jong.rond 1956. Op de Lange-Burchwal