FAM. BERGMEESTER

In deze stamboom staan 169 personen met de naam Bergmeester.

Onze stamboom begint met Jan Friderijk Willem Bergmeister (willem jans), geboren in 1781 Pivitsheide, Lipland (Duitsland). Hij stierf op 12 augustus 1859 te Wildervank.

Hennie Bergmeester uit Kleve, Duitsland, heeft stamboomonderzoek gedaan in Detmold, waar Pivitsheide onder valt. Hij heeft, en nu hoop ik dat ik het goed navertel, ontdekt dat de eerste bergmeister in dit gebied  Georg Starke was, die in de 17de eeuw door  Simon de 5de graaf van Lippe, uit de Harz gehaald is om 'bergmeister' van de kolenmijn te worden, waarna zijn naam veranderde in Georg Bergmeister.

We wachten vol spanning op meer nieuws van Hennie Bergmeester, die zijn onderzoek binnenkort zal voortzetten.

Jan Friderijk Willem Bergmeister huwde Meintje Nannes Tjerks, die geboren werd in Meeden (in haar overlijdensakte staat Veendam en Boven-Muntendam). De eerste vier kinderen(Jan, Fennechien, Willemina en Albertje) werden ook hier geboren. Waarschijnlijk trok het gezin met de verveningsgrens mee,  want de volgende vier kinderen werden in Gieten, Borger en Buinerveen geboren (Fransina, Tjerkien-die later met haar hele gezin naar Amerika emigreerde-, Willem en Meintje). Willem huwde te Borger Roelfje Trip. Zij verhuizen via Exloderveen naar Odoorn. Hun tweede zoon is Berend Bergmeester. Hij huwde te Emmen in 1880 Geesje Hanken uit Schoonebeek. Zij kregen drie zoons, de derde zoon Willem was onze opa.

Dit zijn Geesje Hanken en Berend Bergmeester, met hun drie zoons; Andries, Jan Willem en Willem.

Willem Bergmeester huwde Hendrika Johanna van Dijk.Op deze foto met hun 4 kinderen, Gees, Berend, Hennie en Anna, met echtgenote(n,s) en kinderen.

Gees huwde Ep Kamps, een van hun vier dochters is Rika, die deze stamboomsite samen met mij onderhoudt.

Hennie huwde Annie Essing, ik ben een van hun twee dochters; Riet Bergmeester