PERSONENPeter Stok

In de familie Vanautgaerden zijn er verschillende kleurrijke figuren waarover tot lange tijd straffe verhalen de ronde doen. Daarnaast kennen we een heleboel personen die de naam Vanautgaerden in de geschiedenis hebben doen schrijven. Hier krijgt u een overzicht.

Jules Vanautgaerden

 

 

Aan haar kind, Eduard Vanautgaerden, gesneuveld te Daussoulx, 23 augustus 1914, strijder van den grooten oorlog, 1914-1918,
De gemeente Bunsbeek dankbaar.
Erebord EduardOp 23 augustus 1914 overleed Eduard Vanautgaerden aan zijn verwondingen aan het front te Daussoulx. Hij was daarmee de eerste gesneuvelde uit Bunsbeek tijdens de eerste wereldoorlog.

In het aangrijpende verhaal leest u alles over het historisch kader waarin dit heeft plaatsgevonden maar krijgt u vooral inzicht in de persoonlijke brieven van Eduard.

Théophile Van Autgaerden
FilleThéophile Van Autgaerden, de tweede oudste zoon van , begon reeds als twaalfjarige aan een schitterende schuttersperiode.

Lees alles over Nonkel Fille tweemaal Europees kampioen en het verhaal van de tak uit Bierbeek en het boogschieten op staande wip.

Nonkel Fille aan het woord in een interview uit 1975 ter gelegenheid van de allereerste familiebijeenkomst te Bierbeek opgetekend door Désiré.

Michel Gathy
Michel GathyOp vrijdag 13 december 2002 werd Michel Gathy vermoord teruggevonden in Waver. Michel was een achterkleinkind van Clara Vanautgaerden (zie ook Clara en haar café's).

U leest de details van deze mysterieuze moord in de articles journaux: l'assassinat de Michel Gathy.

Laatste wijziging op deze pagina: 02.05.2008
Copyright © 2003 - 2008 www.vanautgaerden.be
http://www.uwpassieonline.nl/passie/sites/index.php?mid=11818&kid=121&pagina=tekstpagina