CLARAEldorado Bourse Café

Hotel de la Citadelle'

Trouwfoto Fille & Clara

In 1929 trekt Clara Vanautgaerden (toen 27j) en haar man Théophile Ombelet, net als haar twee broers Edouard en Georges, van Bierbeek naar Brussel en beginnen er een groentewinkel.

De groentewinkel van Fille & Clara
groentenwinkel

Eduard heeft zijn winkel op de Chaussée d’ Anvers, Georges eerst in Haren en daarna in Laken in de Lakensestraat, en Clara in de Conraetsstraat (aan de midi).

Voor de winkel van Georges en Yvonne in 1935 in Haren (Brussel) met Raymond (23/04/1934) en Marie-Louise (05/04/1933) op de arm van hun respectievelijke moeders.
groentenwinkel

Clara achter de toog van Eldorado Bourse (1945)
Eldorado Bourse

In 1941 gaan Clara en Théophile een nieuwe uitdaging aan en starten in de Jules van Praetstraat in de nabijheid van de Beurs met de uitbating van Eldorado Bourse als bistrocafé op het gelijkvloers en met kamerverhuur op de bovenverdiepingen.

Het trouwfeest van Gustave Gathy met Julia Ombelet had plaats op de eerste verdieping boven de gelagzaal van Eldorado Bourse: in de Cercle privé dat door iemand anders werd uitgebaat. De verhuurkamers en de privé bevonden zich op de bovenste verdiepingen.

Op het terras van de Eldorado met vlnr Amelia Jochmans, Théophile Ombelet, Désiré, Hortense Christens, een vriend van Désiré uit Bierbeek, Theophiel en Julia Ombelet
op het terras van de El Dorado

Het 'Café - Hotel de la Citadelle' bestaat nog steeds en ligt naast de kerk, rechtover de brug over de Maas. Bemerk naast het hotel de trap en de kabellift naar de citadel.

In 1954 volgt Clara haar broer Edouard naar Dinant. Edouard is er gerant en gids op de citadel en Clara wordt de drijvende kracht in het café en Hotel de la Citadelle tot ze in 1967 op pensioen gaat.

Laatste wijziging op deze pagina: 23.12.2007
Copyright © 2003 - 2007 www.vanautgaerden.be
http://www.uwstamboomonline.nl/passie/sites/index.php?mid=11813&kid=121&pagina=tekstpagina