GESCHIEDENISDe (bekende) voorouders van de familie Unger komen uit Saksen (D).

In Wilkau (tegenwoordig Wilkau-Ha▀lau) woonde omstreeks 1870 het echtpaar Karl Unger en Christiane Hartmann. Van hun kinderen is tenminste Paul Emile (1882) daar geboren. Namen van broer(s) en/of zus zijn nog niet bekend, evenmin als de voorouders.

Deze zoon, Paul Emile (1882), is samen met een broer omstreeks de eeuwwisseling uit Saksen vertrokken. Bekend is dat het Ruhrgebied hun doel was. De broer is daar gebleven, vermoedelijk in Herne, terwijl Paul Emile verder gegaan is naar het Zuid-Limburgse Heerlen in Nederland. Daar bleef hij, werkzaam als mijnwerker, wonen en is in 1907 gehuwd met Elizabeth Haan. In 1915 is hij (nog met de Duitse nationaliteit)  door het leger van de Duitse keizer Wilhelm opgeroepen en heeft hij tot 1917 in de eerste wereldoorlog aan de Somme in  de Belgische loopgraven meegevochten.

De nakomelingen van Paul Emile (1882) zijn (bijna allen) bekend en in deze stamboom opgenomen.

---------------------

De (bekende) voorouders van de familie Remmen komen uit Noord-Limbug (NL).

Afferden (tegenwoordig gemeente Bergen) is en blijft de omgeving waar de familie Remmen zich thuisvoelt. Het echtpaar Egbertus Remmen en Anna Maria van de Staaij, gehuwd omstreeks 1790, zijn de (voorlopig) bekende stamouders. Een oudere (vader / oom ?) Gerardus Remmen, gehuwd omstreeks 1760 met Catharina Janssen, betreft een andere (nog niet verder uitgezochtte) tak van de familie.

Van hun nakomelingen, via Gerardus (*ca1800), Martinus (*1828) en Peter (*1857), is uiteindelijk Christiaan (1882) samen met zijn echtgenote Theodora Thijssen naar het zuiden van Limburg getrokken. Naar de steenkoolmijnen, daar was veel werk. Eerst als mijnwerker, later als kolenhandelaar en landbouwer verdiende hij zijn inkomen.De nakomelingen van Christiaan (1882), zijn (bijna allen) bekend en in deze stamboom opgenomen.

Van een broer van Martinus (*1828) zijn, via Christiaan (*1843), en Christiaan Willem (*1891), nu ook de nakomelingen (deels) bekend. Met dank aan Marieke Remmen uit Utrecht.


http://www.onestat.com/app/report.aspx?id=608539