WELKOMDe stamboom telt in totaal 7106 personen.

Voornaam: Achternaam:
Volledige naam  welkom bij de bergmeester stamboom!

 

In deze stamboom vindt u namen als Bergmeester, Kamps, Schuman, Dorgelo, Essing, Hanken, IJdens, van der Werff, Remmelts en nog veel meer.  Ook verzamelen we informatie over de plaatsen waar familie gewoond heeft.

We zijn heel blij met de reacties in het gastenboek, veel familieleden hebben ons daar gevonden. Immers, zoekend in de archieven vinden we tot 1920 informatie, maar van 1920 tot nu is daar niets te vinden. Bent u een Hanken, Kamps, Bergmeester, Essing, IJdens, Schuman, Bakker,  van der Werf(f) etc.etc. , schrijf even in het gastenboek  of  u aanvullingen heeft. Heeft u familiefoto's, scan ze voor ons en mail ze naar riet@bs-irene.nl

Ook de foto-albums zijn interessant voor mensen die in Schoonebeek wonen of woonden; in april zijn er nieuwe foto's bijgekomen van de gymnastiek vereniging Schoonebeek (1961) en de eerste boortorenwandeltochten.

veel plezier op uw zoektocht.

Rika Nijssen-Kamps en Riet Bergmeester

een bergmeester wapen. Bergmeister is in Duitsland een beroep; opzichter bij mijn-werkzaamheden. Het is nog niet duidelijk of iemand van onze Bergmeestertak dit wapen ooit gedragen heeft.

Met dank aan onze achterneef Hennie Bergmeester, die veel onderzoek heeft gedaan in de Duitse archieven en helemaal terug kon gaan tot 1615, toen Johann Albert Starke huwde met Anna Catharina. Hun zoon Jorgen Georg Starcke werd door Graaf Simon VI von Lippe aangesteld als Bergmeister (mijnwerker die een Bergwerk uitzetten), en droeg vanaf toen de achternaam 'Bergmeister'. 

Met dank aan de volgende sites;

www.postcardsfrom.nl 

 www.coeverseplaatties.nl

www.drenlias.nl

www.genlias.nl

www.archieven.nl