WELKOMDe stamboom telt in totaal 852 personen.

Voornaam: Achternaam:
Volledige naamStukje onverwachte geschiedenis van mijn moederkant ontdekt deze maand (Mei2020)Via mijn moederslijn, Van Engelenburg, Dekker, Van Quawegen, bij de Proost familie uitgekomen. (allemaal via de moeders en vanaf Maria Amelia Proost naar haar vader gegaan).
Deze tak komt uit Friesland en wel Leeuwarden. Hier generaties lang gewoont en velen begraven op Het OldenhoofsterKerkhof, dat in de 19e eeuw ontruimd is na ruim een eeuwlang een begraafplaats te zijn geweest.

De beroepen gaan van kleermaker, goudsmit, zilvermetgezel, brouwer, meester brouwer , dominee tot aan een soldaat uit Brunswijk(Duitsland) 1608.

Nog iets bijzonders was, dat Maria Amelia Proost een tweeling zus had en pas in 1952 is overleden in Leiden.
Deze twee zussen zijn beiden uit Leeuwarden vertrokken rond het jaar 1880 en in de omgeving van Leiden terecht gekomen. Ze waren dienstbodes. En hebben waarschijnlijk geen contact meer gehad met de rest van de familie in Leeuwarden. Twee sterke dames die goed voor zichzelf hebben gezorgd.

Maria Amelia Proost is mijn betovergrootmoeder, geboren in 1856 te Norg.

Wat is het ontzettend leuk als je een nieuwe lijn kunt ontdekken. Ik geniet er enorm van om het een en ander uit te zoeken.

Groetjes Julia


Wever

2019 Wever Roosendaal-Minnaard tak stammen af van Karel de Grote!Joehoe van de week ontdekt, dat we via de Wever- Diepgrond- Roozendaal-Minnaard tak afstammen van Karel de Grote! )
Ik zal mijn eigen stamboom tzt bijwerken, maar hieronder kan ik de links zetten van de  reeksen die al op de Karel de Grote site staan.

Wij sluiten bij nummer 33 Lauris Adriaansz Minnaard(Yerseke,geboren 1756, gedoopt 8-8-1756) reeks nummer 109 aan. Dit is een rechtstreekse voorouder van ons.

http://www.kareldegrote.nl/Reeksen/ToonReeks.php?Reeks=109

http://www.kareldegrote.nl/Reeksen/ToonReeks.php?Reeks=4

http://www.kareldegrote.nl/Pagina/ToonPagina.php?PID=10

http://www.kareldegrote.nl/Pagina/ToonPagina.php?PID=5

Groeten van Julia


Andere takken zijn ook groten deel aangevuld: Wever- van der Moolen-AkkersAfgelopen maanden heb ik ook nog andere takken van "mijn"familie aangevuld.
De Wever tak komt uit in Drenthe, Gasselternijveen tot ene Hendrik Hindriks.
En van der Moolen, daar ben ik nog mee bezig.
Julia
Zwolle, 8 maart 2018


Familie Brakel gaat tot 1650!Zojuist de familie Brakel in de stamboom afgerond.
Tenminste de hoofdlijn en soms wat echtgenoten erbij.

De familie Brakel is de vrouwelijkelijn vanaf mijn schoonmoeder Ini van der Moolen-Akkers en haar zus Greetje Ákkers. Hun moeder was Sophia Brakel en getrouwd met Leendert Akkers.

Zwolle, 16 januari 2018
Julia Wever
Even nog een leuk weetje van de oorsprong van de stamvader Estienne le BracqueValenciennes, in Leidenbeter bekend als Valencijn, is een stad in Noord Frankrijk, en gelegen aan deSchelde.

 Het is van oudshereen industriestad op het gebied van textiel, hetgeen uiteraard meteen deaantrekkingskracht van Leiden verklaart.

Het was tevens eenCalvinistisch bolwerk. In 1562 brak er een opstand tegen de geloofsvervolginguit en werden de tot de brandstapel vervolgde protestanten bevrijd door dewoedende menigte. Vijf jaar later werd de stad heroverd door de Spanjaarden,waardoor de eerste vluchtelingenstroom op gang kwam.