WELKOMDe stamboom telt in totaal 590 personen.

Voornaam: Achternaam:
Volledige naamWever

Wever Roosendaal-Minnaard tak stammen af van Karel de Grote!Joehoe van de week ontdekt, dat we via de Wever- Diepgrond- Roozendaal-Minnaard tak afstammen van Karel de Grote!
Ik zal mijn eigen stamboom tzt bijwerken, maar hieronder kan ik de links zetten van de  reeksen die al op de Karel de Grote site staan.

Wij sluiten bij nummer 33 Lauris Adriaansz Minnaard(Yerseke,geboren 1756, gedoopt 8-8-1756) reeks nummer 109 aan. Dit is een rechtstreekse voorouder van ons.

http://www.kareldegrote.nl/Reeksen/ToonReeks.php?Reeks=109

http://www.kareldegrote.nl/Reeksen/ToonReeks.php?Reeks=4

http://www.kareldegrote.nl/Pagina/ToonPagina.php?PID=10

http://www.kareldegrote.nl/Pagina/ToonPagina.php?PID=5

Groeten van Julia


Familie Brakel gaat tot 1650!Zojuist de familie Brakel in de stamboom afgerond.
Tenminste de hoofdlijn en soms wat echtgenoten erbij.

De familie Brakel is de vrouwelijkelijn vanaf mijn schoonmoeder Ini van der Moolen-Akkers en haar zus Greetje Ákkers. Hun moeder was Sophia Brakel en getrouwd met Leendert Akkers.

Zwolle, 16 januari 2018
Julia Wever
Even nog een leuk weetje van de oorsprong van de stamvader Estienne le BracqueValenciennes, in Leiden beter bekend als Valencijn, is een stad in Noord Frankrijk, en gelegen aan de Schelde.

 Het is van oudsher een industriestad op het gebied van textiel, hetgeen uiteraard meteen de aantrekkingskracht van Leiden verklaart.

Het was tevens een Calvinistisch bolwerk. In 1562 brak er een opstand tegen de geloofsvervolging uit en werden de tot de brandstapel vervolgde protestanten bevrijd door de woedende menigte. Vijf jaar later werd de stad heroverd door de Spanjaarden, waardoor de eerste vluchtelingenstroom op gang kwam.

 
Andere takken zijn ook groten deel aangevuld: Wever- van der Moolen-AkkersAfgelopen maanden heb ik ook nog andere takken van "mijn"familie aangevuld.
De Wever tak komt uit in Drenthe, Gasselternijveen tot ene Hendrik Hindriks.
En van der Moolen, daar ben ik nog mee bezig.
Julia
Zwolle, 8 maart 2018