WELKOMLet op!
Deze stamboom is overgezet naar de nieuwe omgeving(Mijn Stamboom Online), waarschijnlijk kan je deze vinden op www.meijen.mijnstamboomonline.nl.
Alle wijzigingen welke op deze (oude) omgeving worden gedaan zullen niet meegenomen worden naar de nieuwe omgeving.
De stamboom telt in totaal 416 personen.

Voornaam: Achternaam:
Volledige naam 

 

Het is alweer oktober, buiten is het al aardig herfstig, de bomen kleuren rood en laten hun blaadjes al vallen. De kachel brandt nog niet, dat is me toch iets te vroeg, maar ik zit af en toe stiekem toch al wat te klappertanden met een bekertje chocolademelk in mijn koude handen.

 Op dit moment telt de stamboomsite  346 personen.

De stamboomsite is bovendien al ruim 1100 keer bezocht.

 

Uit het oog verloren familieleden duiken weer op en “onbekende” familieleden maken zich bekend. De afgelopen weken heb ik verschillende bekende en onbekende familieleden mogen ontmoeten en ik krijg steeds meer materiaal aangereikt. Familiegegevens, brieven, foto’s en ansichtkaarten, onvoorstelbaar wat er zo allemaal bewaard uit het verre verleden bewaard is gebleven. De reacties zijn onverminderd leuk en enthousiast.

 

Ik heb het er best druk mee, maar het is leuk om te zien wat de stamboomsite losmaakt bij de betrokken families.

 

Hoewel ik het dus nog altijd erg leuk vind aan de stamboomsite te werken, wordt het mij langzaam duidelijk dat ik mijn manier van aanpak even onder de loep moet nemen. De hoeveelheid aantekeningen op mijn bureau groeit me boven het hoofd en er is geen sprake meer van overzicht. Ik voel me nu dus genoodzaakt eerst een systematische ordening, door een familieadministratie op te zetten, zodat ik het overzicht niet verlies. Een logboek, notieboek en gezinsboek moeten gaan zorgen dat ik te allen tijde iets kan nakijken en geen dingen dubbel doe. Dit heeft dit moment even prioriteit. Dat heeft echter wel tot gevolg, dat de stroom nieuwe gegevens op de stamboomsite even stagneert, maar achter de schermen ligt heel veel nieuw materiaal op verwerking te wachten. Ik vraag u dus even geduldig te zijn.

 

Met een vriendelijke groet,

 

MaudHet bijwerken van onze stamboomsite lijkt, voor onze bezoekers, deze zomer even te hebben stilgelegen. Lijkt …, want achter de schermen ging de zoektocht naar familieleden naarstig door.

Mijn computer staat echter op een kamertje dat op het zuiden ligt en daardoor vaak meer op een oven lijkt.  Een ieder zal wel begrijpen dat ik op de warmere dagen dus liever andere bezigheden zoek. Dat wordt mij soms wel moeilijk gemaakt, want mijn mede “familiewroeter” Hans levert nog altijd, onvermoeibaar gegevens aan. Ik zou echt niet meer weten hoe ik ooit zonder hem verder moet wroeten.

 

Op dit moment telt de stamboomsite ruim 250 personen.

Op dit moment is de stamboomsite al ruim 750 keer bezocht.

 

Erg leuk natuurlijk!

Nog leuker zou het zijn als men, na zo’n bezoekje, ook even het gastenboek tekent en ons verteld wat u van onze stamboomsite vind!

 

Tot nu toe hebben we ons het meest gericht op de familie Cappon, maar de familie Meijen is inmiddels ook wakker geschud, het wachten is op de aanlevering van de eerste aanvullingen. Ik ben op dit moment heel erg benieuwd naar de gegevens die Dineke Meijen gaat aanleveren, haar helaas overleden moeder Annie Meijen blijkt enkele jaren geleden al eens te zijn begonnen met de stamboom van de familie Meijen. Dineke moet nog even zoeken, maar dit krijgt zeker een vervolg. We wachten dus geduldig af!

 

Een onverwacht spannende speurtocht ontpopt zich naar Charles Cappon (geb.: 1874), de bakker uit Goes.

Hij bleek na het faillissement van zijn bakkerij, de kuierlatten te hebben genomen. Hij liet zijn schuldeisers, vrouw en drie kinderen achter in Goes en emigreerde naar Amerika. Daar blijkt hij zijn sporen zoveel mogelijk te hebben verdoezeld. We kunnen bij deze speurtocht best nog wat hulp gebruiken. De komende week zal ik de resultaten van die speurtocht, tot nu tot, uitgebreid toelichten op een aparte pagina "Uitgelicht" van de stamboomsite.

 

Hieronder treft u een afbeelding van de T.S.S. Rotterdam die Charles Cappon (geb.: 1874) naar America bracht.

 Foto\'sTerwijl het buiten hevig dondert en bliksemt en de regen met bakken tegelijk uit de hemel valt, vordert binnen het werk aan de stamboomsite gestaag. De familie Cappon hebben we al aardig in kaart gebracht. We zijn nu vooral bezig de gevonden informatie in en aan te vullen. Hans is nog altijd heel erg actief en heeft me wat foto's van de woon- en werkplekjes van de familie toegestuurd.

Het pronkstuk is toch wel de foto, in 1910 genomen van de bakkerij van Charles Cappon (*1874).

De bakkerij (op de foto links) bevond zich aan de Groote Kade B11 te Goes.

Het zou heel goed kunnen dat Charles Cappon en Klazina Brand hier voor de bakkerij poseren.

Vind je het ook niet hartstikke leuk dat dit bewaard is gebleven?

Neem a.u.b. eens een duik in je eigen familiearchief en kijk eens of er  nog meer oude afbeeldingen zijn die iets te maken hebben met je familie. Wij zijn er erg blij mee!

 Sorry, ik heb blijkbaar mijn dagje niet!

In mijn ijver om alles er gelikt uit te laten zien, heb ik per ongeluk de oude weblogberichten gewist.

En ik was net zo lekker op dreef ... grrr.

Eens kijken of ik de belangrijkste feiten hieruit nog een beetje kan terughalen, daar gaat ie dan:

 N.a.v. een radioprogramma heb ik zondag 3 juni een kijkje genomen op Uw Stamboom Online en was zo enthousiast dat ik besloot het zelf eens uit te proberen. Natuurlijk was ik weer overenthousiast en te ongedurig, zo kwam het dat ik aan het eind van de dag over 4 websites beschikte, en dat was nu ook weer niet de bedoeling. Na snelle interventie van de helpdesk kan ik op 7 juni 2007 uiteindelijk beginnen. 30 dagen heb ik om vrijblijvend kennis te maken met de stamboomsite. Ik moet zeggen dat ik meteen verkocht was. De eerste gegevens zijn natuurlijk niet moeilijk in te voeren, maar al spoedig heb ik meer gegevens nodig dan dat mijn geheugen kan ophoesten. Ik duik in het  eigen familiearchief en vrijwel tegelijkertijd krijg ik mijn eerste reactie. De broer van mijn vader Hans ontpopt zich als een waardige wroeter, hij is zo mogelijk nog enthousiaster als ik en vanaf die dag wordt ik bijna dagelijks "bestookt" met zijn mailtjes . De namen, data en onvermoedde levensgeschiedenissen vliegen me om de oren. Hele dagen ben ik er mee bezig, het werkterrein breidt zich al snel uit. Er wordt in gemeentearchieven gedoken en er worden foto's opgesnort, al vlug is duidelijk dat we hier nog heel lang, heel veel energie in kunnen stoppen en de vraag dient zich aan: Hoever wil ik of willen we gaan?

 16 juni 2007

We hebben nu ook een

WEBLOG

Handig om iedereen op de hoogte te houden over onze vorderingen, de laatste stand van zaken. Ook het laatste nieuws m.b.t. de verschillende families zal hier een plekje kunnen krijgen.

7-7-'07

 Op deze bijzondere dag gaan we met onze stamboomsite "voor het echie!"OVER HOE DIT BALLETJE IS GAAN ROLLEN ...

Enkele jaren geleden werd mij gevraagd een levensboek, met herinneringen aan vroeger samen te stellen voor mijn moeder, die op dat moment erg ziek was. Men wilde dat levensboek gebruiken om mijn moeders geheugen te prikkelen, en haar wat fijne momenten te laten herbeleven. Ik begon er enthousiast aan, maar realiseerde me al vlug dat het geen eenvoudige klus bleek. Het levensboek is nooit geworden wat ik in gedachten had, maar het eenvoudige exemplaar dat ik voor mijn moeder maakte heeft zeker zijn uitwerking niet gemist. Ze heeft het nog vaak met een glimlach ingekeken.

We zijn inmiddels enkele jaren verder en ik ben blijven zitten met stapels verzamelde herinneringen. Foto's, allerhande notities, diverse anekdotes, namen van familieleden, adressen, jammer om dat allemaal weg te gooien. Bewaren dus voor het nageslacht!

Bij deze dan, ik maak een start met de website familie Meijen en hoop dat het ieders goedkeuring kan meedragen. De website staat nog in de kinderschoenen en moet nog groeien en ik kan daar natuurlijk best wat hulp bij gebruiken. Heb je dus aan- of opmerkingen en/of aanvullingen op de door mij gevonden gegevens, laat me dat dan alstublieft weten dan verwerk ik deze gegevens zo snel mogelijk.

 

Met een vriendelijke groet,

 

Maud Meijen-Cappon           

 

    Volgens de wet op de privacy heeft u het recht te eisen uit deze gegevensbank te worden verwijderd. Als u opmerkingen heeft of als u als persoon verwijderd wilt worden, neem dan contact op met de eigenaar van deze gegevensbank  Maud Meijen-Cappon, via het contactformulier.