RECENTE AANPASSINGENJanuari 2018 - Onze vraag aan Irene Moors naar aanleiding van de ontdekking van haar voorouders in Verborgen Verleden: 

Sandra: "Irene, je presenteert het programma 'de perfecte vraag'. Aan wie van jouw voorouders zou jij een 'perfecte vraag' willen stellen?"

Irene: “De perfecte vraag’ zou ik willen stellen aan de moeder van Ignatius Hegeman (geb. 1808), de overgrootvader van mijn oma.  Ze heette Anna Louisa Barbiers en was zo arm, dat ze haar zoon Ignatius op 5 jarige leeftijd te vondeling heeft gezet in de hoop dat hij een beter leven tegemoet ging. Een hartverscheurend idee. Gelukkig gaf ze haar kind een briefje in zijn hand met een naam : ik ben Jan Aimé ! Onder die naam heeft ze hem uiteindelijk kunnen terugvinden. Hoe heeft ze dit vreselijke plan voorbereid en waarom heeft het zo lang geduurd voordat ze hem weer terugvond. Ignatius was 19 toen ze weer herenigd werden. Hoe zou dat weerzien zijn gegaan… Moederliefde pur sang. Eind goed, Al goed. Dat is toch een fijn idee.”

 

Januari 2018 - Onze vraag aan Dieuwertje Blok naar aanleiding van de ontdekking van haar voorouders in Verborgen Verleden: 

Sandra: “Dieuwertje, je hebt ook talkshows gepresenteerd. Wie van je voorouders had je wel in je talkshow willen interviewen?"

Dieuwertje: “Ik had heel graag mijn grootmoeder Saartje Kanes oftewel Stella Fontaine als gast gehad. Ik heb haar veel te kort gekend en nooit veel kunnen vragen over haar familie en afkomst. Ze kwam uit een heel arm gezin en werkte zich van kousenbreister op tot beroemd artieste. Dat is sowieso een bijzonder verhaal. Ze kwam uit een groot gezin waarvan niemand de oorlog overleefde. Ook daar ben ik nieuwsgierig naar. Genoeg te bepraten en niet alleen interessant voor mij, denk ik.”

 

Januari 2018 - Site van de maand 'van der Groef'

Een mooie site met bijzondere levensverhalen. Lees bijvoorbeeld de opmerkelijke levensstart van Wim van der Groef Sr: http://ow.ly/ekfV30hjB9h Mooi om een persoon op die manier te laten voortbestaan. #tip: Plaats naast je stamboom op de site ook levensverhalen

 

 

 

 


Aart Bosman

December 2017 - Stamboom van de maand 'Bosman'

Op deze prachtige foto zie je opa Aart Bosman. Hij heeft geleefd van 30-9-1873 tot 12-3-1974 en werd dus maar liefst 100 jaar oud! Deze man heeft zijn hele leven in Elburg gewoond en was daar visser. De stamboomsite van Aart en Hannie Bosman heeft ruim 11.000 personen:

http://ow.ly/umOM30gH2X8 

 

 

 

 

 

November 2017 - Stamboom van de maand 'Mollet'

Peter Mollet heeft meer dan 20.000 personen op zijn stamboomsite staan. Zowel vaders- als moederskant waren generaties lang militairen. Indrukwekkend is het verslag 'kille ontvangst', zeker de moeite waard om te lezen! http://ow.ly/Ka5Z30gb9if

 

 

 


Oktober 2017- Onze vraag aan Wende Snijders naar aanleiding van de ontdekking van haar voorouders in Verborgen Verleden: 

Sandra: "Wende, met wie van je voorouders zou je wel een duet willen zingen?"

Wende: “Met mijn grootmoeder Okke, een groots levenslied! Zij was naar zeggen een enorm geestige, slimme vrouw met een groot gevoel voor humor”


Oktober 2017- Onze vraag aan Eric Corton naar aanleiding van de ontdekking van zijn voorouders in Verborgen Verleden: 

Sandra: “Eric, met wie van je voorouders had je wel in je radioprogramma willen praten?” 

Eric: “Ik zou weleens een uurtje willen praten met mijn voorvader die in de brigade met Willem I bij Quatre Bras de Fransen probeerde te stoppen en de volgende dag bij Waterloo ook nog door moest vechten. Ik denk dat we dan aan een uurtje te kort hebben. De angst, de kameraadschap, de gruwel, de kou en nattigheid, het man tot man gevecht en de uiteindelijke overwinning....Daar wil ik graag meer van weten.”

 

Oktober 2017 - Stamboom van de maand: 'Keijdener': Sinds 2004 heeft Tom Keijdener de stamboomsite in gebruik. Vooral de keuze 'leuke feiten' op zijn site is het bekijken waard! http://ow.ly/bOuY30feJiI. Deze toepasselijke cartoon is speciaal voor Tom gemaakt!

 

 

 

September 2017 - Onze vraag aan Jörgen Raymann naar aanleiding van de ontdekking van zijn voorouders in Verborgen verleden:

Sandra van Uw Stamboom Online: “Jörgen, met wie van je voorouders zou je wel een zelfgemaakt diner hebben willen nuttigen?” 

Jörgen: "Met mijn bed-bed-overgrootmoeder Jetta. Tot slaaf gemaakt op de plantage Jagtlust. Geboren, opgegroeid en gestorven in Slavernij. Ik zou met haar een uitgebreid 14 gangen diner willen nuttigen en haar vergiffenis vragen voor David mijn stamvader aan de andere kant die slavenhandelaar en - eigenaar was"

 

September 2017 - Onze vraag aan Claudia de Breij naar aanleiding van de ontdekking van haar voorouders in Verborgen Verleden: 

Sandra: "Claudia, voor wie van je voorouders had je wel een lied willen schrijven?"

Claudia: “Ik had wel een lied willen schrijven voor de alsmaar weer deserterende militair Willem Hoveling. Dat lijkt me een mooi typ voor een liedje!”

 

September 2017 - Onze vraag aan Job Cohen naar aanleiding van de ontdekking van zijn voorouders in Verborgen Verleden: 

Sandra: "Job, met wie van je voorouders had je wel een politiek debat willen voeren?

Job: "Ik zou wel een politiek debat hebben willen voeren met een ver verwijderd familielid, die onder de naam Sagittarius een pittig stuk heeft geschreven over een kamerlid dat hij volmaakt ongeschikt vond. En ik zou dolgraag hebben willen samenwerken met mijn grootvader Hendrik Cohen...

 

September 2017 - Stamboom van de maand: 'Kunnen': Wim Kunnen heeft voor zijn stamboom bloedverwanten gevonden uit 21 landen en is met de tak van zijn vrouw zelfs terug gegaan tot rond 1200! Bezoek de site: http://ow.ly/uhVT30eN8Tg

 


Augustus 2017 - Site van de maand: 'Paulissen': Naast de stamboom van de familie Paulissen bevat deze site vooral interessante informatie van de stichting 'heemkunde van Wilre tot Wolder', een gebied nabij Maastricht. Leuk idee om de site ook op die manier te gebruiken!  http://ow.ly/tBwe30dgJ8u

 

Juli 2017 - Stamboom van maand 'Bontje': De Stamboom 'Bontjes uit het Lage Land' bestaat uit 3 families die zeer met elkaar verweven zijn. Door diverse generaties heen zien we dat er over en weer met elkaar werd getrouwd of ze waren bij elkaar in dienst. Bijzonder! http://ow.ly/SyEp30cVuY9

 

 

Juni 2017 - Stamboom van de maand 'Lelieveld': De maand juni vonden we een toepasselijke maand om de stamboom 'Lelieveld' stamboom van de maand te maken.  Op de foto staat Maria Geertruida Lelieveld, oftewel zuster Theresita (1913 - 2011, foto ca. 1935). Als non heeft zij geen nakomelingen en zou in een stamboom snel vergeten worden. Ze heeft echter een zeer rijk leven gekend als missiezuster in Indonesië. In de oorlog heeft ze de Jappenkampen overleefd. http://ow.ly/G89F30c1MUt

 

Mei 2017 - Stamboom van de maand 'van den Nouweland':

Deze maand een speciale 'stamboom van de maand', namelijk die van Els van den Nouweland. Ze heeft de stamboom al sinds 2004 op onze site staan. Deze foto van haar ouders is gemaakt op 1 juni 1950, de dag dat zij wettelijk in het huwelijk traden.

http://www.uwstamboomonline.nl/passie/sites/index.php?mid=&kid=241&pagina=start_stamboom

April 2017 - Ook de zoektocht in het Verborgen Verleden van Arjen Lubach mochten we bekijken. Arjeen bedankt ons direct na de uitzending voor ons live verslag op Twitter:

April 2017 - Onze vraag aan Sacha de Boer naar aanleiding van haar zoektocht in Verborgen Verleden:

“Sacha, naast presentatrice ben je fotografe. Van wie van je voorouders zou je graag een fotoreportage hebben willen maken?”.

Sacha: "Ik zou natuurlijk een fotoreportage willen maken van mijn verwant Robert the Bruce, die de loop van de Schotse geschiedenis heeft veranderd en voor de Schotten een held is! Hoe zou een dagje in het leven van Bruce eruit zien? Hoe zou hij zich voelen, vlak voor de grote slag van Bannockburn; zou je de spanning van zijn gezicht kunnen lezen? Zou hij weleens twijfels hebben over de beslissingen die hij neemt, verdriet hebben om slachtoffers of verloren vrienden? Hoe zou hij zich in zijn privéleven gedragen? Is hij lief voor zijn vrouw en kinderen? Dat zou ik allemaal willen vastleggen in een fotoreportage".

April 2017 - stamboom van de maand: 'van der Heijden':

Een bijzondere, uitgebreide stamboomsite met mooie foto's is die van Henk van der Heijden. Deze foto is van de familie van de moeder van zijn opa. http://www.uwstamboomonline.nl/passie/sites/index.php?mid=&kid=219&pagina=stamboom 

Maart 2017 - Onze vraag aan Hanneke Groenteman na de ontdekking van haar voorouders in Verborgen Verleden: 

Sandra: Hanneke, je hebt een boek geschreven "doorzakken bij Jamin". Met wie van je voorouders zou je wel willen doorzakken bij Jamin?

Hanneke: Ik zou met mijn voorvader Baruch Osorio (of Bento), die uit Lissabon gevlucht is voor de inquisitie en uiteindelijk in Amsterdam terecht is gekomen, graag willendoorzakken bij Jamin. Of lekker taartjes met hem eten en snoepen, want naar verluidt heeft hij als koopman de suiker in Europa geïntroduceerd. Daarvoor wilik hem bedanken, want ik ben dol op zoetigheid. Jammer genoeg, want het is slecht voor je en je wordt er veel te dik van. Maar hij heeft er dus voor gezorgd dat ik verslaafd ben geraakt aan suiker. En ik niet alleen. Bento Osorio heeft voor mijn stad, Amsterdam, heel veel betekend. Hij hoorde tot decommerciële jet set in de tijd van Rembrandt en Spinoza. En daar ben ik best trots op.

Maart 2017 - Onze vraag aan Herman Finkers naar aanleiding van zijn zoektocht in Verborgen Verleden:

Sandra:  "Herman, tegenwoordig zing je Gregoriaanse liederen in de kerk. met wie van je voorouders zou je wel een Gregoriaans lied in de kerk wilen zingen?"

Herman: "Dat zou dan zijn in de kerk van Kallenhardt, zelf aan het orgel, met Johannes Caspar Meijer als 10, 11-jarige jongenssopraan. Tot die leeftijd heeft Caspar Meijer namelijk in Kallenhardt gewoond.....

Maart 2017 - stamboom van de maand "Vos": De stamboom van de maand maart is de stamboomsite van de familie Vos en andere families uit Hooge en Lage Zwaluwe e.o, gemaakt door Cor Vos:  http://www.zwaluwsestambomen.nl/passie/sites/index.php?mid=&kid=1925&pagina=tekstpagina

Februari 2017 - stamboom van de maand "Dubendorffer:

Carola Dubendorffer heeft haar stamboom terug weten te brengen tot haar beroemde voorouder schilder Lucas van Leyden! Dit was het pseudoniem van Lucas Hugensz die leefde van 1494 tot 1533.  http://www.dubendorffer.nl/passie/sites/index.php?mid=10537&kid=513&pagina=start_stamboom 

Januari 2017 - stamboom van de maand "Uriot":

Verschillende leden van de familie Uriot hebben bij een zilver- of goudsmid gewerkt. Op de stamboomsite van Louis Uriot is ook een pagina met verschillende zilver- en goudmerken van familieleden. De oudste die hij heeft gevonden is die van Lodewijk Uriot in de periode 1812/1816:  http://www.uwstamboomonline.nl/passie/sites/index.php?mid=10729&kid=688&pagina=start_stamboom

December 2016 - stamboom van de maand "Goorts":

De stamboom van de maand waarmee we het jaar willen afsluiten is die van Nol Goorts, deze telt op 3 december 17189 personen http://www.uwstamboomonline.nl/passie/sites/index.php?mid=&kid=88&pagina=start_stamboom

 

Tips voor het maken van je stamboom:

https://www.webmastery.nl/tips-stamboom-maken/

 

November 2016: stamboom' Lambrechts:

Naast 14 (!) generaties Lambrechts lees je op de site van Nora Lambrechts ook interessante informatie over de stad Leiden!

http://www.uwstamboomonline.nl/passie/sites/index.php?mid=228456&kid=4535&pagina=start_stamboom

 

Najaar 2016: Live verslag 'Verborgen Verleden'

Via ons Twitter-account kun je tijdens de uitzending een  live verslag lezen, je kunt opmerkingen plaatsen of het later teruglezen. Op onze Facebookpagina zullen we elke week een reminder plaatsen.

http://www.twitter.com/stamboomonline

 

Oktober 2016: "Vanautgaerden"

Vanautgaerden heeft een uitgebreide stamboomsite. De verspreiding van die familienaam is bijzonder: sinds 2014 draagt zelfs een planetoïde in de ruimte de naam Vanautgaerden!

http://www.uwstamboomonline.nl/passie/sites/index.php?mid=1303&kid=121&pagina=start_stamboom

 

September 2016: stamboomsite familie "Brakenhoff"

De naam is afgeleid van het woord Brak, in het Duits ook wel Brack. Een "Brak" is een hond van een zeer oud jachthondenras met een vierkante kop en lange flaporen.   Een Brakenhoff was een hoeve (hoff), waar men Brakken hield of fokte.

http://www.uwstamboomonline.nl/passie/sites/index.php?mid=994&kid=93&pagina=start_stamboom

 

Augustus 2016: Stamboomsite "Weijden"

Bert van der Weijden heeft sinds juni 2003 een stamboomsite bij Uw Stamboom Online, dus al 13 (!) jaar!

http://www.uwstamboomonline.nl/passie/sites/index.php?mid=436&kid=49&pagina=stamboom

 

Juli 2016: Voorouder ridder Jan van Campenhout

Mariëlle van Kampenhouts  voorouder ridder Jan van Campenhout wordt genoemd in de Grimbergsche oorlog rond 1139! Bijzonder.....                              Bekijk de van Campenhout/van Kampenhout stamboom: 

http://www.uwstamboomonline.nl/passie/sites/index.php?mid=235703&kid=5699&pagina=start_stamboom

 

 

Juni 2016: Karel de Grote in stamboom

Cees Jan van den Hoek kan aantonen dat hij een nazaat is van Karel de Grote! http://www.uwstamboomonline.nl/passie/sites/template.php?pid=4177849 Daarom willen we zijn stamboom-website deze maand in de schijnwerpers zetten.

 

Mei 2016: Persoonsbewijzen

Op 4 mei 2016 hebben we een speciale site onder uw aandacht gebracht: "persoonsbewijzen uit de Tweede Wereldoorlog", met naast afbeeldingen ook bijzondere levensverhalen.  bekijk de site met persoonsbewijzen

 

April 2016: stamboom Van den Bulcke

De stamboom-website van de maand april 2016 is die van Vandenbulcke, met wel 162.305 personen! Donald Vandenbulcke is een actieve en enthousiaste gebruiker die als doel heeft zoveel mogelijk families met roots in Staden en omstreken aan elkaar te koppelen. http://www.vandenbulcke-stamboom.be/passie/sites/index.php?kid=641

 
Maart 2016: grootste stamboom
Namens Uw Stamboom Online willen we een compliment geven aan de website-eigenaar die de meeste mensen op zijn stamboomsite heeft staan, namelijk 163.156! Dhr. Koolen van de stamboom Koolen-Temporek. http://www.uwstamboomonline.nl/passie/sites/index.php?kid=3501

 

Gratis verhuizing vanuit WieisWie
In de loop van 2015 zal de stamboommodule van WieWasWie verdwijnen. Wij bieden stamboom-eigenaren van WieWasWie aan hun stamboom gratis en vrijblijvend te verhuizen naar Uw Stamboom Online. Na een proefperiode van 3 maanden zullen wij vragen of men een abonnement van 5 euro per maand wilt. Interesse? Mail naar helpdesk@Web-Wise.nl.

Uw Stamboom Online op social media
Uw Stamboom Online is nu ook te vinden op social media! We hebben een pagina op Twitter, Facebook en Pinterest, met nieuws, tips en leuke verhalen. We vinden het leuk als u ons volgt:

Frisse start Uw Stamboom Online
Door gezondheidsproblemen heeft de ontwikkeling van Uw Stamboom Online in 2013 en begin 2014 stilgelegen. Ik wil iedereen bedanken voor de meelevende woorden en het geduld. Het gaat nu weer goed met mij. Samen met mijn nieuwe ontwikkelaar Jordy ga ik Uw Stamboom Online weer verder ontwikkelen!
Hartelijke groet,
Margaret Massop

Taalmodule tijdelijk uitgeschakeld
Om de vindbaarheid bij Google te verbeteren, is de taalmodule tijdelijk uitgeschakeld. Met de taalmodule kunnen uw bezoekers de website en stamboom in een andere taal bekijken. Er zijn aanwijzingen dat Google struikelt over de verschillende pagina's met ongeveer dezelfde inhoud en daarom de websites van Uw Stamboom Online minder hoog in de resultaten zet. Om te kijken of dit klopt hebben we de bestaande taalmodule tijdelijk vervangen door een blokje van 'Google Translate'.

Meer lettertypes voor uw stamboom...
U heeft nu keuze uit meer lettertypes. Verander bijvoorbeeld het lettertype van uw titel, van uw menu of van de tekst van uw website.
Bekijk een voorbeeld »


Standaard silhouetten
Wij hebben een standaard afbeelding toegevoegd aan de stamboom. Deze silhouetten worden getoond als er geen foto's bekend zijn. Op alle bestaande stambomen staat deze nieuwe functionaliteit standaard uit. U kunt deze aanzetten op de pagina 'instellingen' (via de zwarte balk).
Bekijk een voorbeeld »


Foto's worden bewaard bij het importeren van een nieuwe gedcom
De gedcom-module is verbeterd. Als u een nieuwe versie van uw stamboom importeert waarbij u de bestaande versie overschrijft, worden vanaf vandaag toch zo veel mogelijk foto's en kalenderkoppelingen bewaard. Dit gebeurt op basis van herkenning van naam en geboortedatum. Wij horen graag wat u van deze verbetering vindt.Wilt u nieuws ook per mail ontvangen? Zorg ervoor dat u dit op de pagina 'instellingen' instelt.

INLOGGEN


Inlognaam of wachtwoord vergeten?

Bent u uw inlognaam of wachtwoord vergeten? Vul uw hier uw e-mailadres in en u ontvangt een e-mail met deze gegevens..
Mijn e-mailadres:


VERWACHTE AANPASSINGEN


Wij zijn bezig met de volgende uitbreidingen:
  • Een Engelstalige versie van Uw Stamboom Online
  • Een verbeterd fotoalbum
  • Een verbeterde printfunctie
  • Een verbeterde inlogfunctie (o.a. meerdere beheerders kunnen toevoegen)
  • Een verbeterde gedcom import/export (meer velden meenemen)
De volgende fouten zijn bij ons bekend en zullen binnenkort worden opgelost:
  • Titelvlak loopt niet door bij grote families
  • Als er geen voornaam ingevuld wordt zijn personen niet via de zoekfunctie te vinden.
  • Op sommige pagina's worden de teksten niet goed vertaald.

Wilt u een fout melden, of heeft u een idee voor een uitbreiding? Laat het ons weten.
 

home | alle stambomen | uw stamboom | forum | nieuws
over ons | links | disclaimer & privacy